Salaris Owen Wijndal in 2022

Salaris Owen Wijndal Ajax 2022

Owen Wijndal geboren op 28 november 1999 is een prof voetballer die momenteel als verdediger voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Owen Wijndal.

Salaris van Owen Wijndal!

Wat is het salaris van Owen Wijndal per jaar? Hij strijkt 1,2 miljoen euro per jaar op! Ajax nam hem over van AZ in de zomer van 2022 voor een bedrag van 10 miljoen euro. Naast dit salaris krijgt hij jaarlijks ook nog bonussen. Echter zijn de details hiervan nog niet bekend.

Zoveel geld geeft Owen Wijndal uit!

Er is weinig te vinden over het privé leven van Wijndal, op Instagram zie je alleen foto’s over voetbal. Dit geeft het karakter van Wijndal goed weer, hij hoeft niet aan iedereen te laten zien dat hij goed geld verdiend. Natuurlijk was zijn salaris bij AZ niet in de miljoenen, maar hij hield er zeker een mooi zakcentje aan over. In vergelijking met andere voetballers kunnen sommige hier een voorbeeld aan nemen.

Wijndal zijn luxe leefstijl

Natuurlijk leeft hij een luxe leven. Hij zal geregeld in een 5 sterren hotel zitten tijdens zijn vakanties. Ook zal die in een mooie auto rijden, maar zoals eerder gezegd laat hij dit niet aan iedereen zien. Wat ook totaal niet nodig is.

De carrière van Wijndal

Hij begon zijn carrière bij ZVV Zaanwijk. Daar werd die al snel opgepikt door de jeugdopleiding van HFC Haarlem. In 2010 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. Hij doorliep hier de gehele jeugdopleiding. In 2017 mocht hij zijn debuut maken voor de hoofdmacht van AZ.

Dit was gelijk een mooie wedstrijd voor hem, want AZ speelde tegen PSV. Met zijn debuut in 2017 was hij toen met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant bij AZ. De jaren erna speelde hij vooral in Jong AZ om ervaring op te doen.

In het seizoen 2019/20 werd hij definitief bij de hoofdmacht geroepen en kreeg hij geregeld een basis plek. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt voor AZ. Na een goed jaar werd hij in het seizoen 2021/22 aanvoerder van het elftal nadat Teun Koopmeiners vertrok.

In januari 2022 gingen de geruchten al rond dat Ajax Wijndal wel zal willen overnemen van AZ. Echter is het toen nooit tot een gesprek gekomen. In de zomer van 2022 kwamen de geruchten weer naar boven en bleek Ajax ook daadwerkelijk contact gezocht te hebben met AZ. Na moeizame onderhandelingen zijn ze tot een akkoord gekomen en moest er 10 miljoen op tafel komen om hem over te kunnen nemen.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!