Salaris Sebastien Haller in 2022

Sebastien Haller voetbal

Sébastien Romain Teddy Haller geboren op 22 juni 1994 is een prof voetballer die momenteel als aanvaller voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Ivoorkust. Dit is het salaris van Sebastien Haller.

Salaris van Sebastien Haller!

Dit verdiend Sébastien Haller per jaar! Het zal je niet verbazen dat Haller het meest verdiende bij Ajax. Hij strijkte een slordige 4,1 miljoen euro per jaar op. Naast dat hij de duurste Ajax aankoop ooit was met 22,5 miljoen euro krijgt het ook nog eens het hoogste salaris bij Ajax. Naast dit gigantische salaris krijgt hij jaarlijks ook nog bonussen. Echter zijn de details hiervan niet bekend.

Marc Overmars reageert op salaris van Sebastien Haller

De Boer verwacht dat Ajax jaarlijks zes miljoen euro overmaakt naar Haller. “Echt?!”, reageerde Perez in de ESPN-studio. “Zes miljoen? Hij wilde heel graag weg bij West Ham United. Dan neem je toch niet per se je salaris mee? Als ze dat betalen, zijn ze knettergek. Knettergek.”

Overmars reageert gevat op de speculaties. “Het is wel iets meer dan in de tijd dat Ronald bij Ajax zat”, grijnst de Ajax-directeur. “Jullie experts denken altijd zoveel te weten. Het is niet belangrijk. Onder aan de streep kun je je afvragen of het goed of niet goed is geweest, maar als je niks doet, gebeurt er sowieso niks.”

Salaris Haller bij Dortmund

Na zijn twee goede jaren bij Ajax is Haller naar Dortmund gegaan. Of hij hier weer de 6 miljoen euro krijgt die hij bij West Ham kreeg is niet bekend, maar we kunnen er wel zeker vanuit gaan dat het 5 miljoen plus is.

Zoveel geld geeft Sebastien Haller uit!

Er is weinig te vinden over het privé leven van Haller, op Instagram zie je alleen foto’s over voetbal en zo nu en dan van zijn Familie. Dit geeft het karakter van Haller goed weer, hij hoeft niet aan iedereen te laten zien dat hij geld heeft. In vergelijking met andere voetballers kunnen sommige hier een voorbeeld aan nemen.

Haller zijn luxe leefstijl

Natuurlijk leeft hij een luxe leven. Hij heeft een mooi groot huis in Londen waar momenteel nog zijn vrouw en kinderen wonen. Hij zelf verblijft in een hotel in Amsterdam. Wel gaf hij in een interview aan dat hij zo snel mogelijk een huis wilt hebben in Nederland. Vast en zeker zou hij wat mooie luxe auto’s hebben, maar zoals gezegd hoeft hij dat niet aan de hele wereld te laten zien.

De carrière van Haller

Hij begon zijn carrière in Frankrijk bij Auxerre. In 2015 werd die uitgeleend aan FC Utrecht. Daar waren ze onder de indruk van hem waardoor ze Haller overnamen voor 750.000 euro. Na 2 jaar gespeeld te hebben in Nederland verhuisde hij naar Eintracht Frankfurt voor 12 miljoen euro. Hier scoorde hij aan de lopende band en trok daardoor de interesse van een Premier League club. West Ham United zag het wel zitten om de spits over te nemen voor een record bedrag van 50 miljoen euro.

Na een teleurstellend seizoen in 2020 mocht hij vertrekken van de clubleiding. Ajax zag het wel zitten om de aanvaller over te nemen en betaalde daarvoor 22,5 miljoen euro. Tot dusver is Ajax erg blij met het aantrekken van Haller. In het Champions League seizoen 2021/2022 scoorde hij tien goals in zes wedstrijden in de groepsfase. Hij is hierdoor de snelst scorende speler die tien goals in de Champions League heeft gemaakt. Daarnaast is die samen met Cristiano Ronaldo de enige die in zes achtereenvolgende groepsfase wedstrijden heeft gescoord.

Geboorte land Sebastien Haller

Haller is geboren in Frankrijk en heeft een Franse vader en een moeder die uit Ivoorkust komt. In zijn jeugdjaren kwam hij voor Frankrijk uit, maar in 2020 besloot hij om voor het nationale team van Ivoorkust uit te komen. Tijdens zijn debuut scoorde Haller de winnende treffer voor Ivoorkust in de kwalificatie ronde van de Afrika Cup.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!