Salarissen Ajax spelers in 2022

Salarissen Ajax spelers - Marc Overmars

Dat Ajax de rijkste club in de Eredivisie is weet iedereen wel, maar is er ook het meeste geld te verdienen voor een profvoetballer? Dat kan je wel stellen, waar veel Eredivisie clubs niet boven een salaris van één miljoen komen is dat bij Ajax geen probleem. Wat zijn precies de salarissen van de Ajax spelers in 2022 en wie zijn de grootverdieners?

Het is geen verrassing dat het salarisplafond bij Ajax een stuk hoger is dan bij andere clubs uit de Eredivisie. Salarissen boven de één miljoen euro zijn in Amsterdam heel normaal. Het beleid van het Ajax bestuur heeft er voor gezorgd dat Ajax de laatste jaren goed verdiend heeft.

Hierdoor kan Ajax salarissen bieden die in de buurt komen van Europese top clubs. Hieronder vind je de salarissen van Ajax spelers wat ze jaarlijks op hun rekening gestort krijgen in 2022.

Grootverdieners Ajax spelers in 2022!

Steven Bergwijn: 4,6 miljoen euro

Dit verdiend Steven Bergwijn per jaar! De geruchten gaan rond dat hij rond de 4,6 miljoen euro per jaar verdiend. Hij is de nieuwste aankoop van Ajax en daarmee ook gelijk de grootverdiener binnen de club. Ajax betaalde 31,25 miljoen euro voor hem aan Tottenham Hotspur.

Sébastien Haller: 4,1 miljoen euro

Dit verdiend Sébastien Haller per jaar! Hij strijkt een slordige 4,1 miljoen euro per jaar op. Het zal je niet verbazen dat Haller zoveel verdiend bij Ajax. Naast dat hij de duurste Ajax aankoop ooit was met 22,5 miljoen euro kreeg hij ook nog eens het hoogste salaris bij Ajax.

Steven Berghuis: 4 miljoen euro

Dit verdiend Steven Berghuis per jaar! Na een pikante overstap van Feyenoord naar Ajax behoort Berghuis ook bij de grootverdieners bij Ajax en in de Eredivisie. Naar verluidt verdiend hij 4 miljoen euro per jaar bij Ajax. Terwijl Ajax hem maar voor 5,5 miljoen euro van Feyenoord heeft overgenomen.

Dusan Tadic: 3,8 miljoen euro

Dit verdiend Dušan Tadic per jaar! De aanvoerder van Ajax verdiend 3,8 miljoen euro per jaar. Hij is ondertussen al met zijn vierde seizoen bezig bij de Amsterdammers. Toen hij van Southampton overkwam, kwamen er details naar buiten dat hij 3,5 miljoen euro per jaar zal verdienen. In deze vier jaar heeft hij wel al twee keer zijn contract verlengd. Waardoor we er vanuit kunnen gaan dat hij richting de 4 miljoen gaat en tot de grootverdieners behoort.

Brian Brobbey: 3 miljoen euro

Dit verdiend Brian Brobbey per jaar! Hij strijkt 3 miljoen euro per jaar op. Nadat hij transfer vrij was vertrokken en geen speeltijd kreeg bij zijn nieuwe club wou hij graag terug keren bij Ajax. Echter wist Ajax niet wat ze wouden doen, maar gingen uiteindelijk toch in op het terugkopen van Brobbey. Hiervoor moesten ze 16,5 miljoen euro neerleggen.

Jurriën Timber: 3 miljoen euro

Dit verdiend Jurriën Timber per jaar! Hij verdient door zijn nieuwe contract 3 miljoen euro per jaar. De grote vraag in de zomer van 2022 was of Timber weg zou gaan of zijn contract ging verlengen. Uiteindelijk nam hij de beslissing om toch te blijven en zijn contract te verlengen tot 2025.

Daley Blind: 2,5 miljoen euro

Dit verdiend Daley Blind per jaar! Sinds zijn jongen jaren voetbal Blind al voor Ajax. Na een wat moeizame start vond hij zijn draai in het team bij Ajax en daardoor verdiende hij ook een transfer naar Manchester United. Na vier jaar keerde Blind weer terug naar Ajax. Door deze transfer staat Blind qua salaris er goed voor. Naar verluidt krijgt hij 2,5 miljoen euro per jaar van Ajax. Echter denken wij dat ondertussen zijn salaris al richting de 3 miljoen euro per jaar zit.

SpelerLeeftijdJaarsalaris
Steven Bergwijn24€ 4.600.000
Steven Berghuis30€ 4.000.000
Dusan Tadic33€ 3.800.000
Brian Brobbey20€ 3.000.000
Jurriën Timber21€ 3.000.000
Daley Blind32€ 2.500.000

Alvarez en Klaassen tikken de 2 miljoen salaris grens aan!

Davy Klaassen: 2 miljoen euro

Dit verdiend Davy Klaassen per jaar? Na zijn uitstapjes naar Everton en Werder Bremen is Klaassen weer terug bij Ajax. Bij Ajax krijgt hij een jaar salaris van 2 miljoen euro.

Edson Alvarez: 1,7 miljoen euro

Dit verdiend Edson Álvarez per jaar? De Mexicaan krijgt bij Ajax een salaris van 1,7 miljoen euro per jaar. Ondertussen staat die ook in de belangstelling van veel top clubs. Ajax zal hem dus een goed contractvoorstel moeten doen om hem te kunnen houden.

Owen Wijndal: 1,2 miljoen euro

Dit verdiend Owen Wijndal per jaar! De geruchten gaan dat hij 1,2 miljoen euro per jaar krijgt! Ajax nam hem over van AZ in de zomer van 2022 voor een bedrag van 10 miljoen euro. Hij tekende een contract voor 5 jaar bij de Amsterdammers.

Devyne Rensch: 1,1 miljoen euro

Dit verdiend Devyne Rensch per jaar? Uit de laatste berichten die naar buiten zijn gekomen zal hij 1,1 miljoen euro per jaar krijgen. De afgelopen jaren moest die het doen met de 2e keus op de rechtsback positie, maar sinds het vertrek van Mazraoui komt die meer aan spelen toe.

Remko Pasveer: 600.000 euro

Dit verdiend Remko Pasveer per jaar! De keeper van Ajax krijgt elk jaar 600.000 euro bijgeschreven op zijn bankrekening. De keeper had voor 2 jaar getekend dus de kans is groot dat die binnenkort een nieuw contract krijgt. Hierdoor zal die wel weer een stapje maken in salaris aangezien de 1e keus is.

van de Sar salarisplafond Ajax

Salarisplafond Ajax

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het salarisplafond geen probleem meer bij Ajax. Dat was tien jaar geleden nog wel anders. Toen was het salarisplafond van Ajax rond de 1,5 miljoen. Zo zie je maar als een club het goed doet in Europa ze gelijk meer naar hun spelers kunnen bieden.

Natuurlijk moet je deze salarissen van Ajax spelers wel met een korreltje zout nemen. Exact weten we het natuurlijk nooit. Wij gaan ook uit van details die naar buiten worden gebracht door insiders, maar hierdoor zitten we wel erg in de buurt met het salaris wat Ajax spelers echt verdienen per jaar. Naast dat ze dit per jaar op hun rekening krijgen ontvangen ze ook jaarlijks nog een tal van bonussen.