TijdVoorVoetbal https://tijdvoorvoetbal.nl/ Al het laatste voetbal nieuws Wed, 02 Nov 2022 09:25:20 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://tijdvoorvoetbal.nl/wp-content/uploads/2020/09/cropped-badge-512px-1-32x32.png TijdVoorVoetbal https://tijdvoorvoetbal.nl/ 32 32 Hoeveel wissels voetbal https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/hoeveel-wissels-voetbal/ Wed, 07 Sep 2022 13:06:32 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5779 Aan het aantal wissels zitten regels. Je kan niet onbeperkt wisselen. Internationaal zijn deze regelementen door het IFAB opgesteld. Hoeveel wissels bij voetbal mogen dan wel? In mei 2020 heeft de IFAB besloten dat tijdens elke voetbalwedstrijd een club vijf keer mag wisselen. Hierdoor gaan de wissel van 3 naar 5. Deze regel werd opgezet […]

Het bericht Hoeveel wissels voetbal verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Aan het aantal wissels zitten regels. Je kan niet onbeperkt wisselen. Internationaal zijn deze regelementen door het IFAB opgesteld. Hoeveel wissels bij voetbal mogen dan wel?

In mei 2020 heeft de IFAB besloten dat tijdens elke voetbalwedstrijd een club vijf keer mag wisselen. Hierdoor gaan de wissel van 3 naar 5. Deze regel werd opgezet vanwege het coronavirus. In 2022 heeft het IFAB besloten dat dit een permanente regel word.

Hoeveel wissels bij voetbal 2022?

In de Eredivisie is komend seizoen sprake van vijf wissels per wedstrijd. Sinds 2022 is dit een standaard regel geworden. Wie weet draait de IFAB of FIFA dit in de toekomst nog een keer terug, maar wij zien dat niet snel meer gebeuren.

Waarom 5 wissels Eredivisie?

Het IFAB bepaalt welke regels er toegevoegd of weggehaald moeten worden uit het voetbal regelementen boek. De KNVB neemt deze regel weer over van de IFAB. Zoals dit nu gedaan is voor het seizoen 2022/2023. Bij sommige reglementswijzigingen mag de KNVB bepalen of ze die wel of niet doorvoeren. Vaak neemt de KNVB dit netjes over.

Hoeveel wissels bij amateur voetbal?

Zowel voor het betaald voetbal als het amateur voetbal gelden dezelfde regels. Zo mogen amateur clubs ook vijf keer spelers wisselen tijdens een wedstrijd. Bij het amateur voetbal mogen er maximaal zeven wisselspelers op de bank zitten.

Hoeveel wissels bij voetbal België?

Zoals in elk ander land mag ook in België vijf keer gewisseld worden. Dit is een regel die door de IFAB is goedgekeurd en voor alle voetbalteams geld. Komende seizoen zie je dus ook vijf wisselmomenten tijdens de wedstrijden in België.

Hoeveel wissels voetbal WK?

Een wereldkampioenschap valt ook onder een competitie. Het aantal wisselspelers van vijf geldt hier dus ook. Dit mogen ze doen binnen drie wisselmomenten.

Wisselspelers op de bank

Hoeveel wisselspelers per wedstrijd?

Er zitten altijd wat spelers op de bank, maar hoeveel mogen dat er zijn? Voorheen mochten er twaalf reserves op de bank zitten. Dit is tijdens het jaarlijkse congres van de IFAB ook aangepast.

Vanaf 2022 mogen er vijftien reserves op de bank zitten. Voetbalbonden mogen zelf bepalen per land of ze dit ook doorvoeren in hun eigen competitie. Of de KNVB dit gaat doorvoeren is nog niet bekend.

Maximaal vijf keer per wedstrijd

Per wedstrijd mag je maar vijf keer wisselen. Voor die vijf wissels mogen clubs tijdens de wedstrijd drie wisselmomenten gebruiken. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt.

Is er in een knock-out fase een gelijkspel, dan krijgt elk team één extra wisselmoment. Ook als ze al vijf spelers gewisseld hebben. Dit om te voorkomen dat als iemand een blessure oploopt tijdens de verlengingen en er niet meer gewisseld kan worden. Door de extra wissel krijgt elke team een extra speler om te wisselen. Hierdoor hebben ze zes wissels tijdens de wedstrijd.

Waar moeten wisselspelers zich aan houden?

Aan een speler wisselen zit een wisselprocedure. Deze gaat van start voor zowel de speler die gewisseld wordt en de speler die erin komt. Daarnaast mag een coach maar drie wisselmomenten gebruiken. Tenzij de wedstijd een verlenging krijgt.

Hoe werkt een wisselprocedure?

De volgende regels worden strenger gehandhaafd tijdens het betaald voetbal dan bij het amateur voetbal.

  1. Er moet bij de scheidsrechter aangegeven worden dat er wordt gewisseld.
  2. Pas wanneer de speler die het veld verlaat het veld ook daadwerkelijk uit is mag de nieuwe wisselspeler er in.
  3. De speler die er uit gaat moet bij de dichtstbijzijnde zijlijn er uit gaan.
  4. Als een speler gewisseld is dan mag die niet opnieuw het veld in.

Lees ook eens de volgende artikelen over: Wat is buitenspel bij voetbal? of Wat zijn de afmetingen van een voetbalveld?

Het bericht Hoeveel wissels voetbal verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Beste ideeën om een voetbal surprise te maken https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/surprise-voetbal/ Mon, 08 Aug 2022 10:14:23 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5145 Het is bijna kerst of je wilt een bijzonder verjaardagscadeau maken voor je vriend of vriendin. Hij of zij is helemaal gek van voetbal, dan is een voetbal surprise maken een leuk idee. Hier vind je de beste ideeën om een voetbal surprise te maken en wat je nodig hebt om dit voor elkaar te […]

Het bericht Beste ideeën om een voetbal surprise te maken verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Het is bijna kerst of je wilt een bijzonder verjaardagscadeau maken voor je vriend of vriendin. Hij of zij is helemaal gek van voetbal, dan is een voetbal surprise maken een leuk idee. Hier vind je de beste ideeën om een voetbal surprise te maken en wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen.


Voetbal surprise maken van papier mache:

Als je aan een voetbal surprise denkt dan denk je al snel aan een voetbal. Het is simpel en je kan het cadeau er makkelijk in kwijt. Wat heb je daarvoor nodig dan?

Blaas de ballon op en knoop deze dicht. Als je voor een Bounce ballon hebt gekozen dan is deze al zo goed als rond. Gebruik je een normale ballon dan zal je hier zelf een beetje vorm aan moeten geven. Maak het papier mache klaar en bedek de ballon ermee. Als je tevreden bent met de vorm dan moet die goed drogen. Leg de bal niet bij de verwarming, want dan kan het papier mache te snel drogen en barsten.

Nu het papier mache droog is kan je de bal voorzichtig open knippen om je cadeau er in te doen. Wil je dit niet, dan kan je een schoenen doos gebruiken waar je de bal op vast zet. De schoenen doos verf je groen zodat het op een grasveld lijkt. Daarmee heb je ook gelijk een mooie plek om je cadeau in te verstoppen. Wil je wel de bal openknippen, doe dit dan voorzichtig. Als je het cadeau erin hebt gedaan plaats dan voorzichtig de 2 helfte tegen elkaar en doe er nog een dunne laag papier mache op. Hierdoor zorg je er weer voor dat die netjes dicht zit.

Nu kan je beginnen met het kleur geven van de bal. Dit kan je doen met verf en papier. Wij raden aan om de bal eerst wit te verven en daarna met zwarte verf of met papier de hoekige vormen er op te zetten. Natuurlijk ben je vrij in welke kleur je de bal wilt geven, dus laat ook lekker je creativiteit los gaan!


Voetbaltafel surprise maken:

Een voetbaltafel is altijd een leuk idee. Waarschijnlijk heb je dit vaak genoeg gespeelt met je vrienden. Wat nou als je er zelf één kan maken? Dit heb je nodig:

Maak een gat in de korte kanten van de schoenendoos. Maak deze niet te groot en niet te klein, want dit word je doel. Pak nu het netje en knip hier dezelfde grote uit. Iets groter dan het gat mag wel, aangezien het dan op een echt net lijkt. Plak het netje er met tape in.

Beplak de binnenkant van de doos met papier. Ik plakte goud papier op de zijkanten en op de bodem een vel groen papier. Je kan dan zelf met wat witte verf de lijnen schilderen. Verstop je cadeautje in de deksel van de schoenendoos en plak die met tape als een dubbele bodem onder de schoenendoos vast.

Beplak nu ook de buitenkant met papier. Hiervoor kan je bakstenen papier gebruiken, alleen dit is niet altijd overal te koop. Een bruine of grijze buitenkant kan ook prima. Ben je heel creatief? Dan kan je zelf de hele buitenkant schilderen en het op een echt stadion laten lijken.

Je voetbalstadion surprise is nu klaar. Tijd om de spelers het veld in te brengen! Schuif de rietjes in de gaten. Het is wel verstandig om van die bamboe rietjes te nemen, deze zijn wat steviger dan plastic of papier rietjes. Pak de wasknijpers en verdeel ze eerlijk. Om het wat leuker te maken kan je de hoofd van een voetbal speler er op plakken. Zoek voor wat voetballers op Google en print deze dan uit.

Je voetbal surprise is nu helemaal klaar! Doe er nog een pingpongbal in en je kunt er ook nog echt mee spelen!


Voetbal surprise maken van plastic bekertjes

Voetbal surprise maken plastic bekers

Naast een voetbal surprise maken van papier mache kan je ook een voetbal maken van plastic bekertjes. Het voordeel van plastic bekertjes is dat ze al wit zijn. Doe er bijvoorbeeld wat rode bekers tussen en het geeft een leuk effect.

De bekertjes bevestig je aan elkaar door middel van nietjes. Je begint door twee bekertjes aan elkaar te bevestigen. Zorg dat de opening van de bekertjes naar buiten staan en niet de bekertjes dan vast via de twee zijkanten. Vervolgens bevestig je elke keer aan de zijkant een bekertje, totdat je een rondje gemaakt hebt van bekertjes. Vergeet niet zo nu en dan een rode beker er tussen te zetten. Het eerste rondje zal ongeveer op 30 bekertjes uitkomen. Boven op het eerste rondje bekertjes bevestig je weer een nieuwe ronde. Dit proces herhaal je een aantal keer totdat je een halve bal hebt. Dan kan je met de andere kant beginnen.

Het is een optie om het cadeau er nu in te stoppen, echter zal de persoon het kunst werk wel moeten slopen. Wil je dit niet dan leg ik je zo uit waar je het cadeau kan verstoppen!

Nu je een mooie ronde bal hebt gemaakt van alle bekertjes begin je met het knippen van het zwarte papier. Maak eerst twee rondjes voor de ogen en plak daar een iets kleiner wit rondje weer op. Vervolgens knip je een klein rondje zwart papier uit en knip je er een klein driehoekje uit. Vervolgens kan je de mond uitknippen en er op plakken samen met de ogen.

Maak nu de hoed of pet, je bent helemaal vrij in welke van de twee je kiest. Vervolgens knip je twee handen uit en niet je deze vast aan de zijkant van de bal. Als laats knip je nog twee voeten / schoenen uit en die niet je vast aan de onderkant van de bal. Je surprise is nu zo goed als klaar!

Het cadeau moet je nu nog ergens in verstoppen! Heb je niet zo groot cadeau dan kan je een rol aluminium folie pakken en het daarin wikkelen. Zorg er dan voor dat je genoeg aluminium folie hebt om er een mooie rondje bal van te maken. Is je cadeau wat groter dan kan je dit onder de grote bal verstoppen door een schoenen doos groen te verven en daarin het cadeau te stoppen.

Het bericht Beste ideeën om een voetbal surprise te maken verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Top 5 beste gripsokken voetbal https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/beste-gripsokken-voetbal/ Fri, 29 Jul 2022 06:48:24 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5730 Bijna alle profvoetballers dragen de afgelopen jaren wel een vorm van voetbal gripsokken. Waarom doen voetballers dit eigenlijk? Wij leggen je alles uit over gripsokken voor voetballers. Daarnaast geven we onze top 5 beste sokken die er momenteel op de markt zijn. Wat zijn gripsokken? Gripsokken zijn sokken met anti slip panelen aan de onderkant. […]

Het bericht Top 5 beste gripsokken voetbal verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Bijna alle profvoetballers dragen de afgelopen jaren wel een vorm van voetbal gripsokken. Waarom doen voetballers dit eigenlijk? Wij leggen je alles uit over gripsokken voor voetballers. Daarnaast geven we onze top 5 beste sokken die er momenteel op de markt zijn.

Wat zijn gripsokken?

Gripsokken zijn sokken met anti slip panelen aan de onderkant. Deze anti slip noppen geven maximale grip in je schoen. De sokken kunnen lange tijd gebruikt worden, maar zijn niet zo ademend. Ze zijn zeer comfortabel in vergelijking met normale sokken. Meestal worden ze tijdens een wedstrijd gedragen, maar tijdens je training kan dit ook prima. Meestal zijn gripsokken gemaakt van een combinatie van katoen, elestaan en polyester.

Voordelen gripsokken voetbal:

Gripsokken hebben vele voordelen en zijn bedoeld om sport prestaties te maximaliseren. Door de zachte bodem van gripsokken voelt het bijna als een tweede huid op je voeten. Naast dat ze een zachte bodem hebben kan je ook je normale voetbalsokken er makkelijk onderaan hebben en worden ze vaak in one size aangeboden.

Gripsokken zorgen door de anti slip noppen voor maximale grip in je voetbalschoenen en dat ze niet afzakken. De gripsokken zorgen ervoor dat je meer stabiliteit en behendigheid krijgt waardoor je prestaties op het veld verbeteren. Hierdoor kan je jou spel naar een hoger niveau tillen en je tegenstander verrassen. Je hiel en enkel worden ook nog eens ontlast, waardoor kans op blessures rondom je voet kleiner worden.

Daarnaast zorgt de grip er ook voor dat de kans op blaren op je voet velen malen kleiner is. Blaren ontstaan namelijk doordat je voeten schuiven of glijden in je schoenen, de wrijving in je schoen zorgt ervoor dat je blaren krijgt op je voet. Laten we eerlijk zijn niemand vind het fijn om blaren te hebben.

Nadelen gripsokken voetbal:

Er zijn niet heel veel nadelen aan gripsokken. Speel je voetbal dan heb twee sokken aan, waardoor het soms kan voorkomen dat je een grote schoenmaat nodig hebt. Draag je alleen de gripsokken dan zal je geen andere pasvorm voor je schoen nodig hebben. Profs knippen hun voetbalsokken af aan de voet kant, waardoor het lijkt of ze normale sokken aan hebben.

Ander nadeel is dat je er meerdere moet bestellen. Doordat de meeste grip sokken niet ademend zijn zal je snel last krijgen van zweetvoeten. Wij raden het aan om na elke keer dat je ze gebruikt ze in de was te gooien.

Gripsokken voetbal info

Gripsokken voor het voetballen

De markt voor gripsokken biedt vele soorten. Bij het kopen van gripsokken zal je eerst moeten weten welke maat of pasvorm je hebt. Hetzelfde zoals je met je schoenen doet. Lees het artikel over hoe kies ik de juiste voetbalschoenen.

Als je de gripsokken gaat gebruiken voor voetbalwedstrijden dan is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Tegenwoordig zijn gripsokken in verschillende kleuren te verkrijgen. Steeds meer sporters kiezen voor de kleur van hun club.

Lijst van de beste gripsokken per merk


1. Fitsockr

Fitsockr Zwart gripsokken voetbal

Vele profs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen divisie en de Ligue 1 maken al gebruik van deze gripsokken. Het is het meeste gekozen merk onder profvoetballers.


2. Tapedesign

Tapedesign rood gripsokken voetbal

Kwalitatief de beste gripsokken op de markt momenteel. De Tapedesign sportsokken zijn allround sokken die voor elke sport gebruikt kunnen worden.


3. Calsovo

Calsovo blauw gripsokken voetbal

Een van de goedkopere merken, maar qua kwaliteitsverhouding nog steeds een prima gripsok.


4. SHOESOXX

Shoesoxx wit gripsokken voetbal

Een relatief nieuw merk dat momenteel de markt bestormt met een nieuw soort gripsok.


5. Geen merk naam

Geen merk zwart gripsokken voetbal

De goedkoopste gripsokken die je kan krijgen, maar dat zegt ook gelijk veel over de kwaliteit. Vermoedens gaan uit dat deze sokken rechtstreeks uit China komen.


Gripsokken voor andere sporten

Naast dat je gripsokken voor voetbal kan gebruiken kan je ze ook voor hardlopen, tennis, basketbal of handbal gebruiken. Eigenlijk elke sport waar je constant in beweging bent. Voor al deze sporten zorgen de sokken voor betere prestaties en minder last van blaren.

Welke merken gripsokken kan je kopen?

Wat voor merken grip sokken heb je? De bekende sok merken zijn SHOESOXX, Fitsockr, CALSOVO en TapeDesign. De meeste gripsokken hebben one size.

Steeds meer profs stappen er vanaf om normale voetbalsokken te dragen en gaan over naar grip sokken. Zowel in trainingssessies als in de competitie gebruiken ze grip sokken. Veel voetballers zien het verschil en stappen over door de betere prestaties.

Vooral profvoetballers vinden het belangrijk dat hun prestaties beter worden op het veld. Hierdoor kunnen ze tijdens het voetballen hun tegenstander slimmer af zijn.

Levering van gripsokken

Bij de meeste partijen waar je gripsokken koopt is er een snelle levering en heb je de sok de volgende werkdag binnen. Door de concurrentie zijn de sokken goedkoper geworden en betaal je nu een normale prijs voor de sok. Voorheen kon je de gripsokken alleen in het buitenland bestellen, waardoor het soms lastig was om de juiste betaalmethoden te vinden. Gelukkig zijn ze tegenwoordig overal in Nederland te koop en heb je meer betalingsopties. Zoals iDeal, PayPal of Klarna.

Het bericht Top 5 beste gripsokken voetbal verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Salaris Owen Wijndal in 2022 https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/salaris-owen-wijndal/ Mon, 18 Jul 2022 19:32:41 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5715 Owen Wijndal geboren op 28 november 1999 is een prof voetballer die momenteel als verdediger voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Owen Wijndal. Salaris van Owen Wijndal! Wat is het salaris van Owen Wijndal per jaar? Hij strijkt 1,2 miljoen euro per jaar op! Ajax nam […]

Het bericht Salaris Owen Wijndal in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Owen Wijndal geboren op 28 november 1999 is een prof voetballer die momenteel als verdediger voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Owen Wijndal.

Salaris van Owen Wijndal!

Wat is het salaris van Owen Wijndal per jaar? Hij strijkt 1,2 miljoen euro per jaar op! Ajax nam hem over van AZ in de zomer van 2022 voor een bedrag van 10 miljoen euro. Naast dit salaris krijgt hij jaarlijks ook nog bonussen. Echter zijn de details hiervan nog niet bekend.

Zoveel geld geeft Owen Wijndal uit!

Er is weinig te vinden over het privé leven van Wijndal, op Instagram zie je alleen foto’s over voetbal. Dit geeft het karakter van Wijndal goed weer, hij hoeft niet aan iedereen te laten zien dat hij goed geld verdiend. Natuurlijk was zijn salaris bij AZ niet in de miljoenen, maar hij hield er zeker een mooi zakcentje aan over. In vergelijking met andere voetballers kunnen sommige hier een voorbeeld aan nemen.

Wijndal zijn luxe leefstijl

Natuurlijk leeft hij een luxe leven. Hij zal geregeld in een 5 sterren hotel zitten tijdens zijn vakanties. Ook zal die in een mooie auto rijden, maar zoals eerder gezegd laat hij dit niet aan iedereen zien. Wat ook totaal niet nodig is.

De carrière van Wijndal

Hij begon zijn carrière bij ZVV Zaanwijk. Daar werd die al snel opgepikt door de jeugdopleiding van HFC Haarlem. In 2010 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. Hij doorliep hier de gehele jeugdopleiding. In 2017 mocht hij zijn debuut maken voor de hoofdmacht van AZ.

Dit was gelijk een mooie wedstrijd voor hem, want AZ speelde tegen PSV. Met zijn debuut in 2017 was hij toen met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant bij AZ. De jaren erna speelde hij vooral in Jong AZ om ervaring op te doen.

In het seizoen 2019/20 werd hij definitief bij de hoofdmacht geroepen en kreeg hij geregeld een basis plek. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt voor AZ. Na een goed jaar werd hij in het seizoen 2021/22 aanvoerder van het elftal nadat Teun Koopmeiners vertrok.

In januari 2022 gingen de geruchten al rond dat Ajax Wijndal wel zal willen overnemen van AZ. Echter is het toen nooit tot een gesprek gekomen. In de zomer van 2022 kwamen de geruchten weer naar boven en bleek Ajax ook daadwerkelijk contact gezocht te hebben met AZ. Na moeizame onderhandelingen zijn ze tot een akkoord gekomen en moest er 10 miljoen op tafel komen om hem over te kunnen nemen.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!

Het bericht Salaris Owen Wijndal in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Salaris Steven Bergwijn in 2022 https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/salaris-steven-bergwijn/ Thu, 14 Jul 2022 07:42:06 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5699 Steven Charles Bergwijn geboren op 8 oktober 1997 is een prof voetballer die momenteel als aanvaller voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Steven Bergwijn. Salaris van Steven Bergwijn! Wat is het salaris van Steven Bergwijn per jaar? Hij strijkt een slordige 4,6 miljoen euro per jaar […]

Het bericht Salaris Steven Bergwijn in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Steven Charles Bergwijn geboren op 8 oktober 1997 is een prof voetballer die momenteel als aanvaller voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Steven Bergwijn.

Salaris van Steven Bergwijn!

Wat is het salaris van Steven Bergwijn per jaar? Hij strijkt een slordige 4,6 miljoen euro per jaar op! Naast dat hij de duurste Ajax aankoop ooit is met 31,25 miljoen euro krijgt het ook nog eens het hoogste salaris bij Ajax. Naast dit gigantische salaris krijgt hij jaarlijks ook nog bonussen. Echter zijn de details hiervan nog niet bekend.

Zoveel geld geeft Steven Bergwijn uit!

Bergwijn houdt er wel van om lekker in de spotlight te leven. Op Instagram zie je geregeld een foto van een nieuwe auto voorbij komen of een vakantie waar hij in een 5 sterren hotel verblijfd. Ook had hij een groot appartement in Amsterdam wat hij verkocht heeft in 2020. Nu hij weer terug is in Amsterdam zal hij hier wel een beetje spijt van hebben.

Kinderen Steven Bergwijn

Dat Steven Bergwijn twee kinderen heeft is wel bekend, maar de manier hoe is wel interessant. Voordat hij van PSV naar Tottenham Hotspur ging was zijn ex vriendin zwanger. Het kind werd geboren maar de relatie werd gelijk stop gezet, omdat zijn vriendin er achter kwam dat hij ook met andere dames bezig was.

Nadat hij vertrokken was naar Londen bleef zijn ex vriendin met zijn zoontje achter. Bergwijn ging in Londen samen met een influencer wonen. Niet lang daarna bleek zij ook zwanger te zijn waardoor Bergwijn in korte tijd twee kinderen kreeg.

Bergwijn zijn luxe leefstijl

Natuurlijk leeft hij een luxe leven. Hij heeft een mooi groot huis in Londen , die inmiddels wel te koop zal staan. Hij koopt aan de lopende band dure auto’s en zal binnenkort ook wel een mooi groot huis/appartement in Amsterdam gaan kopen. Hij heeft natuurlijk de afgelopen jaren bij Tottenham Hotspur goed kunnen verdienen. Hij zal daar ongeveer 6,5 miljoen euro per jaar hebben gekregen.

De carrière van Bergwijn

Hij begon zijn carrière bij ASC Waterwijk. Daar werd die al snel opgepikt door de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 zag hij geen kans bij Ajax en vertrok die naar de jeugdopleiding van PSV. Zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van PSV kwamen eind 2014. Hij mocht toen meedoen met een KNVB Beker wedstrijd.

In januari 2020 werden PSV en Tottenham Hotspur het eens over een transfersom en vertrok Bergwijn naar Tottenham Hotspur voor 30 miljoen euro. Hij tekende daar een contract van 5 jaar. De eerst maanden mocht hij gelijk spelen en scoorde ook in zijn eerste wedstrijd het openingsdoelpunt. Echter kort daarna kreeg hij een enkel blessure waardoor hij langere tijd niet kon spelen.

Na zijn blessure was het erg lastig voor hem en hij kwam amper aan spelen toe. Zo nu en dan kreeg hij een invalbeurt in de laatste 10 minuten. Hij had met zijn invalbeurten wel een aantal belangrijke doelpunten gemaakt, maar dat hielp hem niet om een basis plaats terug te krijgen.

In januari 2022 toonde Ajax interesse om Bergwijn over te nemen. Echter wou Tottenham Hotspur er niets van weten en kwam er geen transfer voor Bergwijn. In de zomer van 2022 probeerde Ajax het nogmaals en ditmaal met succes. Ajax betaalde een bedrag van 31,25 miljoen euro aan Tottenham Hotspur en bergwijn tekenende voor 5 jaar bij de Amsterdammers.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!

Het bericht Salaris Steven Bergwijn in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Top 5 WK winnaars https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/wk-winnaars/ Fri, 24 Jun 2022 09:07:16 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5580 Er zijn al aardig wat Wereld Kampioenschappen gespeeld, maar hoe vaak heeft elk land gewonnen? Hier lees je alles over het WK en over de top 5 WK winnaars. Wereld Kampioenschap winnaars lijst: 5. Engeland, Spanje (1x) Het zal velen verbazen dat een land als Engeland en Spanje nog maar eenmaal het WK hebben gewonnen. […]

Het bericht Top 5 WK winnaars verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Er zijn al aardig wat Wereld Kampioenschappen gespeeld, maar hoe vaak heeft elk land gewonnen? Hier lees je alles over het WK en over de top 5 WK winnaars.

Wereld Kampioenschap winnaars lijst:

5. Engeland, Spanje (1x)

Het zal velen verbazen dat een land als Engeland en Spanje nog maar eenmaal het WK hebben gewonnen. De twee landen hebben de grootse competities waar de beste spelers rond lopen.

Engeland won het WK in 1966 wat ook in Engeland werd gespeeld. Ze zaten in groep 1 waar veel sterke tegenstanders ook in zaten. Toch lukte het om door te gaan naar de kwartfinales waar Argentinië op hun stond te wachten. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Portugal die ze met 2-1 versloegen. In de finale kwamen ze tegen Duitsland te spelen. De finale wonnen ze met 4-2.

Spanje won het WK pas in 2010 wat gehouden werd in Zuid Afrika. Voor een voetballand als Spanje is dat best bijzonder. De groep kwamen ze vrij gemakkelijk door en namen het in de achtste finales op tegen Portugal. Dit was een moeizame overwinning maar toch lukte het om met 1-0 te winnen. In de kwartfinales kwamen ze tegen Paraguay wat ook niet heel makkelijk ging. Deze wonnen ze nogmaals met 0-1. De halve finale kwamen ze tegen Duitsland en weer kregen ze het voor elkaar om met 0-1 te winnen. De finale was bloedstollend tegen Nederland. Een verlenging moest er aan te pas komen om een winnaar te kronen. Uiteindelijk scoorde Andres Iniesta de 0-1 waardoor Spanje het WK won.

4. Argentinië, Frankrijk, Uruguay (2x)

Argentinië won het WK voor het eerst in 1978 en nogmaals in 1986. In 1978 zaten ze in een lastige poule met Italië, Frankrijk en Hongarije. Ze werden hier tweede en gingen dus door naar de volgende groep. In deze tijd had je nog geen achtste finales of kwart finales. In de groep werden ze eerste waardoor ze automatisch in de finale terecht kwamen. Hier namen ze het op tegen Nederland. Pas na verlenging kon Argentinië de overwinning veilig stellen. In 1986 ging het allemaal wat makkelijker voor Argentinië. Ze gingen makkelijk de poule door en ook de achtste en kwart finales. De halve finale wonnen ze met 2-0 van België en in de finale kwamen ze tegen Duitsland waar ze met 3-2 van wonnen.

Frankrijk won het WK voor het eerst in 1998. De poule kwamen ze makkelijk door. In de achtste finales hadden ze een verlenging nodig om de win over de streep te trekken en hetzelfde gelde ook voor de kwartfinales tegen Italië. De halve finales wonnen ze van Kroatië en in de finale rekende ze met 0-3 af tegen Brazilië. De tweede keer dat ze het WK wonnen was in 2018. Frankrijk is daarmee de regerend winnaar van het WK en zal ook als favoriet gezien worden op het WK in 2022.

Frankrijk Wereld Kampioenschap winnaar 2018 voetbal

Uruguay won het WK voor het eerst in 1930 dit was ook het eerste WK ooit wat gespeeld werd. De groep kwamen ze simpel door en in de halve finale wonnen ze met 6-1 van Joegoslavië. In de finale kwamen ze tegen Argentinië. Die waren ook geen partij voor ze. De finale werd gewonnen met 4-2. Twintig jaar later won Uruguay het WK nogmaals. Dit was in 1950. In de groep zaten ze met één ander land. Ze wonnen met 8-0 van Bolivia waardoor ze gelijk in de Finale kwamen. Dat jaar was de finale niet zoals normaal. De 4 groep winnaars moesten het onderling uitvechten. Het land die de meeste punten behaalde zal tot kampioen gekroond worden. Dit was Uruguay.

3. Italië (4x)

Italië won het WK voor het eerst in 1934. Dit was het tweede WK ooit. Het WK daarna in 1938 klaarde Italië het kunstje nogmaals. Ze moesten bijna 50 jaar wachten voordat ze het WK weer wonnen. In 1982 kwamen ze met moeite door in de poule en de poule erna wonnen ze van Argentinië en Brazilië, waardoor ze in de halve finale terecht kwamen. In de halve finale versloegen ze Polen met 2-0 en in de finale wonnen ze met 3-1 van Duitsland. De vierde en tot op heden de laatste keer dat Italië het WK won was in 2006. Ze kwamen gemakkelijk de poule, achtste en kwart finale door. In de halve finale hadden ze een verlenging nodig om Duitsland over de knie te leggen. De finale tegen Frankrijk was bloedstollend en uiteindelijk kwam het aan op penalty’s. Italië miste niet één penalty en won daarmee het WK.

2. Duitsland (4x)

Duitsland won voor het eerst het WK in 1954. Ze werden tweede in de poule achter Hongarije. Hongarije won namelijk met 8-3 van ze. De rest van het toernooi kwam Duitsland makkelijk door, tot ze in de finale weer tegen Hongarije moesten. Ditmaal kregen ze het voor elkaar om met 3-2 te winnen en mochten ze voor het eerst de beker omhoog houden. Twintig jaar later won Duitsland nogmaals het WK in 1974. De derde keer wonnen ze het WK in 1990. Tijdens dit toernooi moesten ze een paar grote landen verslaan om de titel te bemachtigen. De tot op heden laatste keer dat Duitsland het WK won was in 2014. Iedereen herinnerd zich nog wel de afslachting van Brazilië in de halve finale tegen Duitsland. Dit werd maar liefst 7-1.

Duitsland Wereld Kampioenschap winnaar 2014 voetbal

1. Brazilië (5x)

Velen zullen dit niet verbazen, maar Brazilië is de recordwinnaar van het WK. Het is ook het enige land samen met Italië die het voor elkaar kregen om de WK titel tweemaal achter elkaar te winnen. Dit deden ze in 1958 en vier jaar later in 1962. In 1970 wonnen ze het WK al voor de derde keer. Vierentwintig jaar later in 1994 wonnen ze het WK al weer voor de vierde keer, maar dit ging niet gemakkelijk. De poule kwamen ze nog redelijk makkelijk door, maar de achtste, kwart en halve finale wonnen ze elke keer maar nipt. De finale was tegen Italië wat nog 90 minuten plus verlenging nog geen winnaar gaf. Het kwam dus aan op strafschoppen waar na veel missers uiteindelijk Brazilië won. De vijfde en tot op heden laatste keer dat ze het WK wonnen was in 2002.

JaarWK WinnaarsLand
2022Katar
2018FrankrijkRusland
2014DuitslandBrazilië
2010SpanjeZuid Afrika
2006ItaliëDuitsland
2002BraziliëJapan/Zuid-Korea
1998FrankrijkFrankrijk
1994BraziliëVS
1990DuitslandItalië
1986ArgentiniëMexico
1982ItaliëSpanje
1978ArgentiniëArgentinië
1974DuitslandDuitsland
1970BraziliëMexico
1966EngelandEngeland
1962BraziliëChili
1958BraziliëZweden
1954DuitslandZwitserland
1950UruguayBrazilië
1938ItaliëFrankrijk
1934ItaliëItalië
1930UruguayUruguay

Om de hoeveel jaar is het WK?

Het eerste WK werd gespeeld in 1930 en werd gehouden in Uruguay. Het land zelf won het WK ook. In 1934 en 1938 werd het WK ook nog gespeeld voordat het voor twaalf jaar stil lag door de tweede wereldoorlog. Maar om de hoeveel jaar is het WK dan? Elke vier jaar vind er een WK plaats. Tot op heden is er sinds 1950 elke vier jaar een WK gehouden.

Mag elk land meedoen aan het WK?

Elk land krijgt de kans op zich te kwalificeren voor het WK. De makkelijkste weg is tijdens de kwalificaties. Elk jaar moeten alle landen weer in een poule spelen om een ticket te bemachtigen. Het land waar het WK word gehouden krijgt automatisch een ticket. Per regio verschilt dit heel erg hoe je nog op een andere manier een ticket kan bemachtigen. Europa heb je bijvoorbeeld de UEFA Nations League. Afrikaanse landen kunnen kwalificeren via de CAF. Landen uit Azië kunnen dat via de AFC. Voor landen in Amerika heb je de CONCACAF en voor Zuid Amerikaanse landen heb je de CONMEBOL.

Nu je toch in de history aan het duiken bent, lees ook eens over De top 10 Champions League winnaars en over Top 10 coaches met de meeste Champions League titels.

Lees alles over het WK 2022 in Qatar

Het bericht Top 5 WK winnaars verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Wat is buitenspel bij voetbal? https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/buitenspel-bij-voetbal/ Fri, 08 Apr 2022 10:17:21 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5624 Wat is de buitenspelregel in het voetbal, en hoe kan dit het best worden uitgelegd? De buitenspelregel is één van de meest fundamentele regels van het voetbal. Maar het kan soms ook de meest controversiële beslissing zijn van een wedstrijd. Deze beslissing kan het lot van een club of land veranderen. Het ligt er aan […]

Het bericht Wat is buitenspel bij voetbal? verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Wat is de buitenspelregel in het voetbal, en hoe kan dit het best worden uitgelegd? De buitenspelregel is één van de meest fundamentele regels van het voetbal. Maar het kan soms ook de meest controversiële beslissing zijn van een wedstrijd. Deze beslissing kan het lot van een club of land veranderen. Het ligt er aan of een assistent-scheidsrechter / grensrechter de vlag wel of niet omhoog gooit.

Als je altijd al verward was door buitenspel, maak je dan geen zorgen. De buitenspelregel is de laatste jaren namelijk nog verwarrenner geworden! Daarom leggen we je in dit artikel uit: Wat is buitenspel bij voetbal?

Wat is precies de buitenspelregel?

De voetbalregels zeggen het volgende. Een speler staat buitenspel als de bal naar voren wordt gespeeld op de helft van de tegenstanders en er geen voorlaatste tegenstander van de tegenpartij tussen de verdediger en de doelman staat op het moment dat de bal wordt gespeeld.

In een buitenspelpositie staan is op zich zelf geen overtreding. Pas op het moment dat een ontvangende speler die in buitenspelpositie staat de bal speelt of de bal probeert te spelen, dan wordt hij gezien als “actief bij het spel betrokken” en dat is het moment waarop de overtreding plaatsvindt en er wordt gevlagd. Bijna alle lichaamsdelen tellen mee bij de buitenspel regel. Je hand en onderarm tellen niet mee.

Uitleg wat is buitenspel bij voetbal

Een speler kan ook buitenspel staan als de speler de bal ontvangt vanaf zijn eigen helft van een medespeler. De speler bevind zich op de helft van de tegenstander, achter de laatste verdediger en tussen de doelman.

Ook kan je als speler ‘’hinderlijk buitenspel” staan. Dit kan zelfs al gebeuren als je de bal niet aanraakt. Hinderlijk buitenspel wordt gezien als je als speler de zichtlijn of diens spel duidelijk probeert te hinderen om te voorkomen dat een tegenstander of keeper de bal weg kan schieten. Op deze manieren raak je niet de bal aan, maar beïnvloed je wel het spel door de tegenstander te hinderen en wordt alsnog voor een buitenspelpositie bestraft.

De Video Assistant Referee (VAR)

Sinds dat de VAR in het leven is geroepen wordt er altijd wel gezien of iemand in een buitenspelpositie staat. Voorheen was de scheidsrechter afhankelijk van de grensrechters die de vlag wel of niet omhoog gooide. In zekere zin is dit nog steeds het geval, maar met de VAR weten ze het altijd zeker. De regels worden door de VAR meer een consistenter gehandhaafd.

Sinds 2018 gebruiken alle grote competities de VAR voor belangrijke momenten en dus ook om te kijken of of een speler buitenspel staat. De Eredivisie was een van de eerste competities waar de VAR actief werd gebruikt.

Wat gebeurt er nadat buitenspel is geconstateerd?

Als je buitenspel staat en actief betrokken bent bij het spel, dan wordt er door een assistent-scheidsrechter / grensrechter gevlagd. Door buitenspel te staan ben je als speler strafbaar, maar er is geen individuele straf voor. Je mag en kan zo vaak buitenspel staan als jij wilt, omdat je zelf niet bestraft wordt. Je benadeelt je medespelers er namelijk alleen maar mee.

Een speler zal worden afgevlagd, maar de enige sanctie is dat de bal aan de tegenstander wordt gegeven om het spel te hervatten. Dit gebeurd altijd in de vorm van een vrije trap op hun eigen helft van het veld. Je kan niet bestraft worden met een gele of rode kaart als speler door buitenspel te staan.

Wanneer staat een speler niet buitenspel op het veld?

Een speler kan niet buitenspel staan als hij de bal op eigen helft ontvangt van een medespeler of een speler van de tegenpartij. Ook kan je als een aanvaller niet als buitenspel worden beschouwd als een speler van de tegenpartij je de bal passt op de helft van de tegenpartij.

Als een aanvaller op de helft van de tegenstander staat en de bal wordt van achteren naar hem gespeeld, ongeacht of er spelers van de tegenpartij tussen hem en de keeper staan, staat de speler niet buitenspel en moet het spel doorgaan.

Ongeacht de positie, is er geen sprake van buitenspel indien een speler de bal direct ontvangt uit een doeltrap, hoekschop of een inworp. Bij een hoekschop komt de bal namelijk vanaf de achterlijn en bij een inworp van de zijlijn. Dit zijn de grenzen en hervattingen vanaf hier zorgen ervoor dat je geen buitenspel kan staan.

Door dit artikel hopen we dat je begrijpt wat buitenspel is. Evenals situaties waarin een speler op het veld wel of niet buitenspel staat.

Lees ook eens: afmetingen van een voetbalveld.

Het bericht Wat is buitenspel bij voetbal? verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Wat zijn de afmetingen van een voetbalveld? https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/afmetingen-voetbalveld/ Thu, 31 Mar 2022 20:28:44 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5598 Wist je dat niet alle voetbalvelden even groot zijn? Ondanks dat een voetbalveld aan veel regels moet voldoen, zit er toch veel verschil in de afmetingen van een voetbalveld. De volgende regels gelden er voor de afmetingen van een voetbalveld. Standaard afmetingen voetbalveld Een voetbalveld is ongeveer 100 meter lang en 60 meter breed, maar […]

Het bericht Wat zijn de afmetingen van een voetbalveld? verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Wist je dat niet alle voetbalvelden even groot zijn? Ondanks dat een voetbalveld aan veel regels moet voldoen, zit er toch veel verschil in de afmetingen van een voetbalveld. De volgende regels gelden er voor de afmetingen van een voetbalveld.

Standaard afmetingen voetbalveld

Een voetbalveld is ongeveer 100 meter lang en 60 meter breed, maar in officiële wedstrijden (Champions League, Eredivisie, Premier League etc.) bestaan er regels over de minimum- en maximumafmetingen. Deze afmetingen zijn door de FIFA (de Fédération Internationale de Football Association) vastgesteld.

Volgens deze regels van de FIFA moet een voetbalveld de volgende minimum- en maximumafmeting hebben:

  • De lengte (zijlijn) moet minimaal 90 meter en maximaal 120 meter zijn.
  • De breedte (doellijn) moet minimaal 45 meter en maximaal 90 meter zijn.

Voor internationale wedstrijden zijn deze regels nog iets strenger:

  • De lengte (zijlijn) moet minimaal 100 meter en maximaal 110 meter zijn.
  • De breedte (achterlijn) moet minimaal 64 meter en maximaal 75 meter zijn.

Alle maten zijn inclusief belijning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zijlijnen en achterlijnen.

Het doelgebied

Het doelgebied is het kleine vak binnen het strafschopgebied. De FIFA-regels bepalen dat de lengte van het doelgebied 5,5 meter is. De breedte van het doelgebied is 18,3 meter.

Het strafschopgebied

Het strafschopgebied is het grotere vak dicht bij het doel dat het doelgebied en de penaltystip integreert. De lijnen van het strafschopgebied zijn 16,5 meter lang en ze hebben een breedte van 40,3 meter. De penaltystip ligt op 11 meter van de doellijn en precies in het midden van het veld.

Afmetingen voetbalvelden in de Eredivisie

Sinds het seizoen 2017-2018 geldt voor de teams in de Eredivisie dat alle velden een afmeting hebben van 105 meter lang en 68 meter breed. Dit zijn ook de afmetingen die gelden voor de Champions League wedstrijden. Het enige veld in de Eredivisie dat kleiner is, is het veld van Excelsior. Voor Excelsior is er een uitzondering gemaakt, omdat een groter veld niet in het stadion zou passen. Bij een groter veld zou de verbouwing van het stadion voor Excelsior te duur zijn.

Camp Nou Barcelona afmetingen voetbalveld

Afmetingen van bekende stadions in de wereld

Een zeer gebruikelijke veldafmeting bij de topclubsom in de wereld is 105 × 68 meter, omdat dit ook de aanbevolen afmetingen zijn van de FIFA. Dit betekent echter niet dat alle beroemde stadions zich hieraan houden. Hierbij een paar voorbeelden en de afmetingen van hun voetbalvelden.

StadionAfmetingenClub
Camp Nou105 x 68 meterBarcelona
Wembley105 x 68 meterEngeland
Signal Iduna Park105 x 68 meterDortmund
Santiago Bernabéu105 x 68 meterReal Madrid
Stade de France105 x 70 meterParis Saint Germain
San Siro105 x 68 meterA.C. Milan / Inter Milan
Stadio Olimpico105 x 66 meterAS Roma
Allianz Arena105 x 68 meterBayern Munchen
Old Trafford105 x 68 meterManchester United
Stamford Bridge103 x 67 meterChelsea
Anfield101 x 68 meterLiverpool

Afmetingen van een voetbalveld in de jaren 1800

Vroeger kon een voetbalveld 100 meter breed tot wel 200 meter lang zijn. In de jaren 1800 kwam dit nog vaak voor. In die tijd had je ook geen lijnen op het veld. De grenzen werden aangegeven door vlaggen. Pas rond 1885 – 1890 zijn er lijnen toegevoegd, zoals we die nu ook kennen.

Het bericht Wat zijn de afmetingen van een voetbalveld? verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Salaris Daley Blind in 2022 https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/salaris-daley-blind/ Wed, 30 Mar 2022 19:55:06 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5573 Daley Blind geboren op 9 maart 1990 is een prof voetballer die momenteel als verdediger voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team Nederland. Dit is het salaris van Daley Blind. Salaris van Daley Blind! Dit verdiend Daley Blind per jaar! Sinds zijn jongen jaren voetbal Blind al voor Ajax. Na een wat moeizame start […]

Het bericht Salaris Daley Blind in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Daley Blind geboren op 9 maart 1990 is een prof voetballer die momenteel als verdediger voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team Nederland. Dit is het salaris van Daley Blind.

Salaris van Daley Blind!

Dit verdiend Daley Blind per jaar! Sinds zijn jongen jaren voetbal Blind al voor Ajax. Na een wat moeizame start vond hij zijn draai in het team bij Ajax en daardoor verdiende hij ook een transfer naar Manchester United. Na vier jaar keerde Blind weer terug naar Ajax. Door deze transfer staat Blind qua salaris er goed voor. Naar verluidt krijgt hij 2,5 miljoen euro per jaar van Ajax. Echter denken wij dat ondertussen zijn salaris al richting de 3 miljoen euro per jaar gaat.

Kleding lijn van Daley Blind

Vingino is onlangs overgenomen door Tommy Hilfiger. Daley Blind heeft al meermaals samen met ze gewerkt om zijn eigen kleding uit te brengen. Momenteel heeft hij zijn derde kledinglijn uitgebracht. Dit staat symbool aan het teamwerk binnen een voetbalteam. Het logo op de Daley Blind collectie bestaat uit zijn initialen en heeft in totaal elf vlakken. Deze elf vlakken staan symbool voor de 11 spelers in een voetbalteam. Met dit leuke project houd die ook een mooi zakcentje over!

Zoveel geld geeft Daley Blind uit!

Blind is echt een familie mens. Dat zie je heel erg terug komen op zijn Instagram. Daarnaast vindt hij het ook belangrijk om met zijn goede vrienden af te spreken en leuke dingen te doen. Dit doet hij vooral in de vorm van vakanties. Elk moment dat Blind even vrij heeft van het voetballen is hij lekker aan het genieten met zijn familie of vrienden op een vakantie.

Blind zijn luxe leefstijl

Over zijn leefstijl hoeven we ons niet zorgen te maken. Daley Blind heeft namelijk een heel mooi penthouse op de Zuidas van Amsterdam. Maar de laatste berichten zijn dat hij een huis in Badhoevedorp heeft gekocht voor maar liefst 2 miljoen euro! Wat hij met en penthouse gaat doen is nog niet bekend.

Vermogen van Daley Blind

Het vermogen van Blind zal langzaam maar zeker in de tientallen miljoenen lopen. Hij schrijft de laatste vier jaar al ongeveer 3 miljoen euro bij vanuit Ajax en de jaren daarvoor bij Manchester United kreeg die ook een mooi salaris. Daarnaast is het wel duidelijk dat het goed zit met zijn vermogen als hij een penthouse van twee miljoen euro kan kopen en een huis in Badhoevedorp van twee miljoen euro.

De carrière van Blind

Blind begon zijn carrière in de jeugd van Ajax. In 2008 mocht hij voor het eerst debuteren in de hoofdmacht van Ajax. In de 2009 winter verhuurde Ajax hem aan FC Groningen. Aan het einde van zijn huurperiode verkochten ze hem ook bijna voor 1,5 miljoen euro. Echter kwam de deal nooit van de grond. De jaren erna kreeg hij wat kansen om weer in het eerste van Ajax te spelen en dat liet hij weten ook. Blind werd elk seizoen belangrijker en stond daardoor ook steeds vaker in de basis. In 2012 en 2013 maakte hij een zodanige indruk dat Manchester United geïnteresseerd in hem was. In de zomer van 2014 kocht Manchester United blind voor maar liefst 17,5 miljoen euro!

De eerste twee jaar in Engeland verliep goed voor hem totdat hij iets minder presteerde en vaker op de bank terecht kwam. In het seizoen 17/18 kwam hij zo weinig aan spelen toe dat Ajax wel weer interesse had om hem terug te halen. De Amsterdammers betaalde in de zomer van 2018 16 miljoen euro voor hem. Tot op heden is hij nog steeds een vaste waarde voor Ajax.

Hart problemen Daley Blind

Eind 2019 kreeg Blind slecht nieuws te horen. Hij werd gediagnostiseerd met Myocarditis. Myocarditis is een ontsteking van de hartspier. Bij hem was dit zo erg dat hij ritmestoornissen kreeg. Daardoor moest er een cardioverter-defibrillator geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat het hart een elektrische schok krijgt in het geval van een levensbedreigende hartritmestoornis. Gelukkig heeft Blind er zelf niet veel last meer van en kan hij gewoon blijven voetballen.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!

Het bericht Salaris Daley Blind in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Salaris Steven Berghuis in 2022 https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/salaris-steven-berghuis/ Wed, 09 Mar 2022 07:21:14 +0000 https://tijdvoorvoetbal.nl/?p=5549 Steven Berghuis geboren op 19 december 1991 is een prof voetballer die momenteel als middenvelder voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Steven Berghuis. Salaris van Steven Berghuis! Dit verdiend Steven Berghuis per jaar! Het zal je niet verbazen dat Berghuis een van de top verdieners is […]

Het bericht Salaris Steven Berghuis in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>
Steven Berghuis geboren op 19 december 1991 is een prof voetballer die momenteel als middenvelder voor Ajax speelt en uitkomt voor het nationale team van Nederland. Dit is het salaris van Steven Berghuis.

Salaris van Steven Berghuis!

Dit verdiend Steven Berghuis per jaar! Het zal je niet verbazen dat Berghuis een van de top verdieners is bij Ajax. Hij strijkt een slordige 4 miljoen euro per jaar op. Terwijl Ajax hem maar voor 5,5 miljoen euro van Feyenoord heeft overgenomen. Naast dit gigantische salaris krijgt hij jaarlijks ook nog bonussen. Echter zijn de details hiervan niet bekend.

Zoveel geld geeft Steven Berghuis uit!

Online is niet veel te vinden over het leven van Berghuis. Op zijn Instagram plaatst die soms wat vakantie kiekjes en vooral voetbal foto’s. Natuurlijk spendeert die ook graag tijd met zijn vrouw en dochter. Zo nu en dan zie je daar een foto van voorbij komen van een vakantie. Meer dan dat ga je ook niet vinden. Wel weten we dat hij nog steeds in Rotterdam woont. Hij heeft daar een mooi huis van 150 vierkante meter, waarmee hij over de Maas kijkt en uitzicht heeft op de skyline van Rotterdam. De prijs van zijn huis komt op een slordige 720.000 euro neer. Hiervoor hoefde hij geen hypotheek af te sluiten.

De carrière van Berghuis

Berghuis brak door in de jeugd van Twente. In 2011 maakte hij zijn debuut bij de hoofdmacht van Twente. In 2012 vertrok Berghuis naar AZ voor een bedraag van 500.000 euro. Drie jaar later klopte een mooie Engelse club aan bij AZ. Watford wou Berghuis graag hebben en betaalde daar maar liefst 6,5 miljoen euro voor. Helaas kwam die daar niet veel aan spelen toe, waardoor die een jaar later uitgeleend werd aan Feyenoord. Die betaalde na de leen periode 6,5 miljoen voor Berghuis. Hier kende hij weer een paar goede jaren waarna hij de pikante overstap maakte naar Ajax voor 5,5 miljoen euro. Hier speelt hij tot op heden nog.

Dit zijn de salarissen van Ajax spelers!

Het bericht Salaris Steven Berghuis in 2022 verscheen eerst op TijdVoorVoetbal.

]]>