Premier League stopt alle wedstrijden

Liverpool Premiere League Wijnaldum

Premier League stopt voorlopig alle wedstrijden. De Britse regering komt tot deze maatregel na de uitbraak van het coronavirus bij diverse clubs.

De Premier League leek lang een van de weinige competities te worden waar dit weekend nog gevoetbald zou worden. Nadat er corona gevallen werden vastgesteld bij onder meer Arsenal en Chelsea, volgde donderdag alsnog het besluit dat de Engelse competities in ieder geval tot 3 april zijn stilgelegd. Hierdoor treedt een crisisplan voor de Premier League in werking.

De Premier League hoopt dat een pauze van drie weken, met ingang van vandaag, ervoor zorgt dat de competitie in de toekomst hervat kan worden. Dit levert natuurlijk veel vragen op. Krijgen we een kampioen? Wie degradeert? Wie mogen voorrondes spelen? Noem maar op. Tot dus ver heeft de Premier League hier nog geen definitief antwoord op gegeven. Ze hopen natuurlijk dat de competitie hervat kan worden in April.

Stel de competitie word nietig verklaart? Dat zal dan een enorme klap voor Liverpool zijn! Ze worden wellicht beroofd van hun eerste landstitel in dertig jaar tijd. Dit alles zal door de Premier League en de clubs worden besproken tijdens een spoedoverleg volgende week. Fans van The Reds hoeven volgens de Daily Telegraph overigens niet voor een dergelijk scenario te vrezen. De krant berichtte eerder op de zaterdag al dat het aannemelijk is dat de clubs er akkoord mee zullen gaan om de titel aan Liverpool te geven als er dit seizoen niet meer gespeeld kan worden.