Daniele Rugani besmet met coronavirus

Daniele Rugani besmet met coronavirus Juventus voetbal

Juventus laat woensdagavond weten via de officiële kanalen dat Daniele Rugani is besmet met het coronavirus. De 25-jarige speelde dit seizoen drie wedstrijden in de Serie A.

Juventus melde afgelopen nacht dat Rugani positief is getest op het coronavirus. De Italiaanse grootmacht voegt eraan toe dat de Italiaanse centrumverdediger geen symptomen vertoont en dat men momenteel bezig is om Rugani in quarantaine te plaatsen. Ook zal Juventus onderzoeken met welke personen Rugani contact heeft gehad sinds zijn besmetting. De vrees voor meer besmettingen bij Juventus is er zeker. Juventus trainde nog elke dag met elkaar en zijn vaak genoeg in contact gekomen.

Daniele Rugani is de eerste voetballer in de Serie A die besmet is met het coronavirus. In Italië is momenteel sprake van een crisis vanwege het coronavirus, waardoor het dagelijks leven in het land nagenoeg stilligt. Ook in de Serie A wordt niet gevoetbald tot minimaal 3 april. Ze verwachten dat de komende maanden voetbal ook niet mogelijk is. Daarnaast zal het niet lang duren voordat andere teams bekend maken dat er besmettingen zijn. Italië is van alle landen in Europa het zwaarst getroffen door het coronavirus, met ruim 12.000 besmettingen en 827 dodelijke slachtoffers.

Juventus hoeft voorlopig dus niet te voetballen in de eigen competitie, maar volgende week staat voor het elftal wel de return met Lyon op het programma in de Champions League. Juventus zal voor eigen publiek alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor de laatste acht van het milardenbal. De heenwedstrijd werd met 1-0 verloren in Frankrijk.