Ibrahimovic wilt zakenwaarnemer worden

Zlatan Ibrahimovic zakenwaarnemer

Zlatan Ibrahimovic overweegt om zijn loopbaan te beëindigen en zakenwaarnemer te worden. De aanvaller van AC Milan denkt er over na om te gaan samenwerken met Mino Raiola. Vanwege de coronacrisis en het stilleggen van de Serie A is Ibrahimovic teruggekeerd naar Zweden om daar over zijn toekomst na te denken.

Sport Mediaset wist afgelopen week te melden dat Ibrahimovic er serieus over nadenkt om AC Milan na enkele maanden alweer te verlaten. De 38-jarige spits kwam in januari naar het San Siro. De directeur voetbalzaken werd onlangs ook ontslagen. Door hem is Zlatan grotendeels naar AC Milan gegaan. De routinier twijfelt dan ook hevig aan een langer verblijf bij de nummer zeven in de Serie A.

Ibrahimovic wordt al sinds zijn jaren bij Ajax op zakelijk gebied bijgestaan door Raiola, die ook onder meer Paul Pogba en Haaland tot zijn cliënten mag rekenen. Raiola bezorgde de aanvaller contracten bij Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Los Angeles Galaxy en wederom AC Milan. Er is in de Italiaanse media ook al een gerucht gaande dat Ibrahimovic volgend seizoen aan de slag gaat bij Napoli als trainer. Of het trainer schap echt iets voor Ibrahimovic is moet nog blijken. De rol als zakenwaarnemer zal hem beter op het lijf geschreven zijn.

Afgelopen winter stonden de clubs in de rij voor Ibrahimovic toen hij liet weten dat hij Los Angeles Galaxy ging verlaten. Zelfs Leeds United, koploper in de Championship, had een contract klaarliggen. Eigenaar Andrea Radrizzani sprak met Ibrahimovic over een transfer, terwijl ook Paris Saint-Germain-aanvaller Edinson Cavani in beeld was bij Leeds. Echter was het contact met Ibrahimovic meer concreet dan bij Cavani. Uiteindelijk koos Zlatan dus voor AC Milan.