Barcelona en PSG spelen returns in leeg stadion

Barcelona Champions League voetbal

Barcelona en PSG spelen returns in leeg stadion. De uitbraak van het coronavirus heeft ook invloed op voetbalwedstrijden.

In Barcelona denken ze dat het beter is dat de ontmoeting met Napoli in Camp Nou zonder publiek wordt afgewerkt. Dit om de gezondheid te waarborgen van alle supporters. Beide ploegen ontmoeten elkaar op woensdag 18 maart. De return tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund wordt ook afgewerkt in een leeg stadion.

Italië meldt aan de lopende band gevallen van besmetting met het coronavirus, waardoor er onrust is ontstaan in Catalonië. De gemeenteraad van Barcelona wil de thuiswedstrijd tegen Napoli niet verplaatsen. Bij de eerste ontmoeting van beide clubs, twee weken geleden, waren er ook twijfels. De wedstrijd toen niet afgelast door de UEFA. Barcelona verliet het San Paolo met een 1-1 gelijkspel.

De Catalaanse overheid praat deze week met de clubleiding van Barcelona over de kwestie. Op dit moment is er echter nog niets definitief besloten.

Van sommige wedstrijden in Europees verband is al bekend dat er geen publiek binnen komt. Valencia speelt dinsdagavond achter gesloten deuren tegen Atalanta. Er word verwacht dat meer clubs de tribunes sluiten vanwege het coronavirus. Getafe speelt 19 maart ook zonder toeschouwers in de thuiswedstrijd tegen Internazionale. Laatstgenoemde club speelde zondag in een leeg stadium vanwege het coronavirus in Italie.