Champions League en Europa League stoppen

Depay Lyon Pique Barcelona Champions League voetbal

Als het aan voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon ligt, dan wordt de Champions League en de Europa League dit seizoen niet meer uitgespeeld. De sportbestuurder vindt dat er in deze tijd van het coronavirus keuzes moeten worden gemaakt. Stop de Champions en Europa League, de bekerfinales en de interlands. Focus je op de competitie oppert hij.

Voordat het coronavirus de kop opstak in Europa, deed Lyon nog goede zaken om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Het team van Rudi Garcia won in eigen huis met 1-0 van Juventus en daarom is deze uitspraak van Aulas des te opvallender. De return in Turijn werd in een eerder stadium al afgelast.

Hij wil kost wat kost de competitie afmaken. Desnoods achter gesloten deuren. Het is belangrijk om niet te laat te zijn met het oog op volgend seizoen. Met nog tien speelrondes te gaan staat Lyon slechts zevende op de ranglijst en dus moet men nog vol aan de bak om een Europees ticket veilig te stellen.

Echter zal Aulas niet zijn zin krijgen. De UEFA heeft te veel belang bij het afronden van de Champions League en Europa League. Het coronavirus zal lang moeten aanhouden om dit echt stop te gaan zetten. Desnoods ronden ze de resterende wedstrijden achter gesloten deuren af.