EK 2020 definitief verplaatst naar 2021!

EK Euro 2020 voetbal

De UEFA heeft vandaag een spoed overleg gehad over de Europa League, Champions League, EK 2020 en de Europese competities. Hier kwam uit dat EK 2020 definitief verplaats is naar 2021!

Het Europees Kampioenschap is verplaats naar 2021, zo maakt de UEFA net bekend. De Europese voetbalbond hakte die knoop dinsdagmiddag door op de speciaal belegde crisisvergadering naar aanleiding van het uitgebroken coronavirus. De start van het EK stond gepland in juni, maar die periode zal nu benut worden om de stilgelegde nationale voetbalcompetities in te halen. Het EK 2021 zal gespeeld worden van 11 juni tot en met 11 juli.

Door het EK te verplaatsen biedt de UEFA ruimte voor alle voetbalbonden om de competities af te ronden zodra het coronavirus onder controle is. Competities liggen de komende weken nog stil en het is de vraag wanneer er weer gevoetbald kan worden. Door het EK te verschuiven, zorgen ze er voor dat alle competities verder gewoon afgemaakt gaan worden. Hoe en wanneer is nog niet duidelijk. Ook moet er gekeken worden hoe dat gaat met spelers die in ze zomer vertrekken. Worden ze gedwongen om toch nog de wedstrijden af te maken? De bekertoernooien, Champions League en Europa League worden ook uitgespeeld. Hier gaan ze een nieuw schema voor maken die later bekend word gemaakt.