UEFA denkt na over EK 2020 in december

EK 2020 voetbal

Het EK uitstellen met een jaar naar de zomer van 2021 is dinsdag niet de enige optie die op tafel komt tijdens het topoverleg. De UEFA denkt ook na om het EK 2020 in december te houden.

Hoe dat precies in de internationale speelkalender gaat passen, is nog niet duidelijk. Normaal wordt er in november en december nog gevoetbald. In de zomer van 2021 staat het eerste grote WK voor clubs gepland en de eindronde van de Nations League.

De UEFA vergadert dinsdag over hoe het Europese voetbal het beste kan reageren op het besmettelijke coronavirus. Onderwerpen van gesprek zijn het EK van komende zomer in 12 landen, de Champions League en Europa League en het verdere verloop van 32 nationale competities in Europa.

Inmiddels komen ook berichten naar buiten dat het nog langer gaat duren voordat de nationale competities weer starten. Volgens La Repubblica kan de Serie A mogelijk pas weer op 3 mei beginnen, omdat nu nog veel spelers in quarantaine zitten. Er zijn ook al enkelen positief getest op het coronavirus.

Volgens The Independent wordt er in Engeland al rekening gehouden met een doemscenario. De krant schrijft na gesprekken met enkele bronnen dat er wordt gevreesd voor een total shutdown tot september. Dit zou niet alleen voor het Engelse, maar voor al het voetbal in Europa gelden.