EK 2020 uitgesteld naar 2021 door coronavirus

Europees Kampioenschap 2020 beker

De UEFA maakte eerder vandaag bekend dat er aankomende dinsdag een groot spoedoverleg plaats vind. De verwachting is dat er dan knopen worden doorgehakt. Dat zal dan gaan over de nationale competities, de Champions League en de Europa League.

L’Equipe weet donderdagmiddag te melden dat de kans groot is dat het EK van aankomende zomer verschoven word naar 2021. Het toernooi zou begin juni van start gaan. Door het coronavirus is de kans groot dat de nationale competities en de Europese toernooien dan nog ingehaald moeten worden. Het is niet duidelijk wat de FIFA van plan is met het WK 2022 in Qatar als er een jaar daarvoor al een EK wordt gespeeld.

Om ruimte te maken, zal de UEFA volgens de Franse sportkrant het besluit naar buiten brengen om het EK door te schuiven naar 2021. Dit geeft landen ook de ruimte om de nog overgebleven EK-wedstrijden te spelen die eigenlijk eind maart zouden plaatsvinden. Door deze interlandperiode lijkt een streep te gaan door het coronavirus.

De UEFA zal nog wel in overleg moeten gaan met de FIFA, dat in de zomer van 2021 een nieuw WK voor clubteams wil organiseren. Het nieuws over het EK doorschuiven komt niet uit de lucht vallen. Eerder vandaag werd ook al bekend gemaakt dat LaLiga en de Eredivisie voorlopig stil zullen liggen. Eerder werd al besloten om de Serie A stop te zetten.