Top 5 beste gripsokken voetbal

Top 5 beste gripsokken voetbal

Bijna alle profvoetballers dragen de afgelopen jaren wel een vorm van voetbal gripsokken. Waarom doen voetballers dit eigenlijk? Wij leggen je alles uit over gripsokken voor voetballers. Daarnaast geven we onze top 5 beste sokken die er momenteel op de markt zijn.

Wat zijn gripsokken?

Gripsokken zijn sokken met anti slip panelen aan de onderkant. Deze anti slip noppen geven maximale grip in je schoen. De sokken kunnen lange tijd gebruikt worden, maar zijn niet zo ademend. Ze zijn zeer comfortabel in vergelijking met normale sokken. Meestal worden ze tijdens een wedstrijd gedragen, maar tijdens je training kan dit ook prima. Meestal zijn gripsokken gemaakt van een combinatie van katoen, elestaan en polyester.

Voordelen gripsokken voetbal:

Gripsokken hebben vele voordelen en zijn bedoeld om sport prestaties te maximaliseren. Door de zachte bodem van gripsokken voelt het bijna als een tweede huid op je voeten. Naast dat ze een zachte bodem hebben kan je ook je normale voetbalsokken er makkelijk onderaan hebben en worden ze vaak in one size aangeboden.

Gripsokken zorgen door de anti slip noppen voor maximale grip in je voetbalschoenen en dat ze niet afzakken. De gripsokken zorgen ervoor dat je meer stabiliteit en behendigheid krijgt waardoor je prestaties op het veld verbeteren. Hierdoor kan je jou spel naar een hoger niveau tillen en je tegenstander verrassen. Je hiel en enkel worden ook nog eens ontlast, waardoor kans op blessures rondom je voet kleiner worden.

Daarnaast zorgt de grip er ook voor dat de kans op blaren op je voet velen malen kleiner is. Blaren ontstaan namelijk doordat je voeten schuiven of glijden in je schoenen, de wrijving in je schoen zorgt ervoor dat je blaren krijgt op je voet. Laten we eerlijk zijn niemand vind het fijn om blaren te hebben.

Nadelen gripsokken voetbal:

Er zijn niet heel veel nadelen aan gripsokken. Speel je voetbal dan heb twee sokken aan, waardoor het soms kan voorkomen dat je een grote schoenmaat nodig hebt. Draag je alleen de gripsokken dan zal je geen andere pasvorm voor je schoen nodig hebben. Profs knippen hun voetbalsokken af aan de voet kant, waardoor het lijkt of ze normale sokken aan hebben.

Ander nadeel is dat je er meerdere moet bestellen. Doordat de meeste grip sokken niet ademend zijn zal je snel last krijgen van zweetvoeten. Wij raden het aan om na elke keer dat je ze gebruikt ze in de was te gooien.

Gripsokken voetbal info

Gripsokken voor het voetballen

De markt voor gripsokken biedt vele soorten. Bij het kopen van gripsokken zal je eerst moeten weten welke maat of pasvorm je hebt. Hetzelfde zoals je met je schoenen doet. Lees het artikel over hoe kies ik de juiste voetbalschoenen.

Als je de gripsokken gaat gebruiken voor voetbalwedstrijden dan is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Tegenwoordig zijn gripsokken in verschillende kleuren te verkrijgen. Steeds meer sporters kiezen voor de kleur van hun club.

Lijst van de beste gripsokken per merk


1. Fitsockr

Fitsockr Zwart gripsokken voetbal

Vele profs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen divisie en de Ligue 1 maken al gebruik van deze gripsokken. Het is het meeste gekozen merk onder profvoetballers.


2. Tapedesign

Tapedesign rood gripsokken voetbal

Kwalitatief de beste gripsokken op de markt momenteel. De Tapedesign sportsokken zijn allround sokken die voor elke sport gebruikt kunnen worden.


3. Calsovo

Calsovo blauw gripsokken voetbal

Een van de goedkopere merken, maar qua kwaliteitsverhouding nog steeds een prima gripsok.


4. SHOESOXX

Shoesoxx wit gripsokken voetbal

Een relatief nieuw merk dat momenteel de markt bestormt met een nieuw soort gripsok.


5. Geen merk naam

Geen merk zwart gripsokken voetbal

De goedkoopste gripsokken die je kan krijgen, maar dat zegt ook gelijk veel over de kwaliteit. Vermoedens gaan uit dat deze sokken rechtstreeks uit China komen.


Gripsokken voor andere sporten

Naast dat je gripsokken voor voetbal kan gebruiken kan je ze ook voor hardlopen, tennis, basketbal of handbal gebruiken. Eigenlijk elke sport waar je constant in beweging bent. Voor al deze sporten zorgen de sokken voor betere prestaties en minder last van blaren.

Welke merken gripsokken kan je kopen?

Wat voor merken grip sokken heb je? De bekende sok merken zijn SHOESOXX, Fitsockr, CALSOVO en TapeDesign. De meeste gripsokken hebben one size.

Steeds meer profs stappen er vanaf om normale voetbalsokken te dragen en gaan over naar grip sokken. Zowel in trainingssessies als in de competitie gebruiken ze grip sokken. Veel voetballers zien het verschil en stappen over door de betere prestaties.

Vooral profvoetballers vinden het belangrijk dat hun prestaties beter worden op het veld. Hierdoor kunnen ze tijdens het voetballen hun tegenstander slimmer af zijn.

Levering van gripsokken

Bij de meeste partijen waar je gripsokken koopt is er een snelle levering en heb je de sok de volgende werkdag binnen. Door de concurrentie zijn de sokken goedkoper geworden en betaal je nu een normale prijs voor de sok. Voorheen kon je de gripsokken alleen in het buitenland bestellen, waardoor het soms lastig was om de juiste betaalmethoden te vinden. Gelukkig zijn ze tegenwoordig overal in Nederland te koop en heb je meer betalingsopties. Zoals iDeal, PayPal of Klarna.