Beste ideeën om een voetbal surprise te maken

Voetbal surprise

Het is bijna kerst of je wilt een bijzonder verjaardagscadeau maken voor je vriend of vriendin. Hij of zij is helemaal gek van voetbal, dan is een voetbal surprise maken een leuk idee. Hier vind je de beste ideeën om een voetbal surprise te maken en wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen.


Voetbal surprise maken van papier mache:

Als je aan een voetbal surprise denkt dan denk je al snel aan een voetbal. Het is simpel en je kan het cadeau er makkelijk in kwijt. Wat heb je daarvoor nodig dan?

Blaas de ballon op en knoop deze dicht. Als je voor een Bounce ballon hebt gekozen dan is deze al zo goed als rond. Gebruik je een normale ballon dan zal je hier zelf een beetje vorm aan moeten geven. Maak het papier mache klaar en bedek de ballon ermee. Als je tevreden bent met de vorm dan moet die goed drogen. Leg de bal niet bij de verwarming, want dan kan het papier mache te snel drogen en barsten.

Nu het papier mache droog is kan je de bal voorzichtig open knippen om je cadeau er in te doen. Wil je dit niet, dan kan je een schoenen doos gebruiken waar je de bal op vast zet. De schoenen doos verf je groen zodat het op een grasveld lijkt. Daarmee heb je ook gelijk een mooie plek om je cadeau in te verstoppen. Wil je wel de bal openknippen, doe dit dan voorzichtig. Als je het cadeau erin hebt gedaan plaats dan voorzichtig de 2 helfte tegen elkaar en doe er nog een dunne laag papier mache op. Hierdoor zorg je er weer voor dat die netjes dicht zit.

Nu kan je beginnen met het kleur geven van de bal. Dit kan je doen met verf en papier. Wij raden aan om de bal eerst wit te verven en daarna met zwarte verf of met papier de hoekige vormen er op te zetten. Natuurlijk ben je vrij in welke kleur je de bal wilt geven, dus laat ook lekker je creativiteit los gaan!


Voetbaltafel surprise maken:

Een voetbaltafel is altijd een leuk idee. Waarschijnlijk heb je dit vaak genoeg gespeelt met je vrienden. Wat nou als je er zelf één kan maken? Dit heb je nodig:

Maak een gat in de korte kanten van de schoenendoos. Maak deze niet te groot en niet te klein, want dit word je doel. Pak nu het netje en knip hier dezelfde grote uit. Iets groter dan het gat mag wel, aangezien het dan op een echt net lijkt. Plak het netje er met tape in.

Beplak de binnenkant van de doos met papier. Ik plakte goud papier op de zijkanten en op de bodem een vel groen papier. Je kan dan zelf met wat witte verf de lijnen schilderen. Verstop je cadeautje in de deksel van de schoenendoos en plak die met tape als een dubbele bodem onder de schoenendoos vast.

Beplak nu ook de buitenkant met papier. Hiervoor kan je bakstenen papier gebruiken, alleen dit is niet altijd overal te koop. Een bruine of grijze buitenkant kan ook prima. Ben je heel creatief? Dan kan je zelf de hele buitenkant schilderen en het op een echt stadion laten lijken.

Je voetbalstadion surprise is nu klaar. Tijd om de spelers het veld in te brengen! Schuif de rietjes in de gaten. Het is wel verstandig om van die bamboe rietjes te nemen, deze zijn wat steviger dan plastic of papier rietjes. Pak de wasknijpers en verdeel ze eerlijk. Om het wat leuker te maken kan je de hoofd van een voetbal speler er op plakken. Zoek voor wat voetballers op Google en print deze dan uit.

Je voetbal surprise is nu helemaal klaar! Doe er nog een pingpongbal in en je kunt er ook nog echt mee spelen!


Voetbal surprise maken van plastic bekertjes

Voetbal surprise maken plastic bekers

Naast een voetbal surprise maken van papier mache kan je ook een voetbal maken van plastic bekertjes. Het voordeel van plastic bekertjes is dat ze al wit zijn. Doe er bijvoorbeeld wat rode bekers tussen en het geeft een leuk effect.

De bekertjes bevestig je aan elkaar door middel van nietjes. Je begint door twee bekertjes aan elkaar te bevestigen. Zorg dat de opening van de bekertjes naar buiten staan en niet de bekertjes dan vast via de twee zijkanten. Vervolgens bevestig je elke keer aan de zijkant een bekertje, totdat je een rondje gemaakt hebt van bekertjes. Vergeet niet zo nu en dan een rode beker er tussen te zetten. Het eerste rondje zal ongeveer op 30 bekertjes uitkomen. Boven op het eerste rondje bekertjes bevestig je weer een nieuwe ronde. Dit proces herhaal je een aantal keer totdat je een halve bal hebt. Dan kan je met de andere kant beginnen.

Het is een optie om het cadeau er nu in te stoppen, echter zal de persoon het kunst werk wel moeten slopen. Wil je dit niet dan leg ik je zo uit waar je het cadeau kan verstoppen!

Nu je een mooie ronde bal hebt gemaakt van alle bekertjes begin je met het knippen van het zwarte papier. Maak eerst twee rondjes voor de ogen en plak daar een iets kleiner wit rondje weer op. Vervolgens knip je een klein rondje zwart papier uit en knip je er een klein driehoekje uit. Vervolgens kan je de mond uitknippen en er op plakken samen met de ogen.

Maak nu de hoed of pet, je bent helemaal vrij in welke van de twee je kiest. Vervolgens knip je twee handen uit en niet je deze vast aan de zijkant van de bal. Als laats knip je nog twee voeten / schoenen uit en die niet je vast aan de onderkant van de bal. Je surprise is nu zo goed als klaar!

Het cadeau moet je nu nog ergens in verstoppen! Heb je niet zo groot cadeau dan kan je een rol aluminium folie pakken en het daarin wikkelen. Zorg er dan voor dat je genoeg aluminium folie hebt om er een mooie rondje bal van te maken. Is je cadeau wat groter dan kan je dit onder de grote bal verstoppen door een schoenen doos groen te verven en daarin het cadeau te stoppen.