Wat zijn de beste kunstgras voetbalschoenen

kunstgras bal voetbalschoen

Wat zijn de beste kunstgras voetbalschoenen? Wanneer je vooral op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor Artificial ground voetbalschoenen.

Het laatste jaar is er al veel te doen geweest over kunstgras in het betaalde voetbal. Aangevoerd door de traditionele top 3 (Ajax, PSV, Feyenoord) is er veel onvrede over het aantal kunstgrasvelden in de Eredivisie. Meerdere clubs maken ook langzaam kenbaar aan de KNVB dat ze af willen van kunstgras. De amateurwereld is daarentegen heel blij met de namaak ondergrond en kan niet meer zonder. Steeds meer sportcomplexen worden voorzien van een kunstgrasveld. Dit omdat het jaarlijkse onderhoud een stuk minder is dan bij echt gras.

Hierdoor spelen steeds meer amateurs hun wedstrijden op kunstgras en dat is funest voor je voetbalschoenen! Helaas kunnen niet alle voetbalschoenen tegen kunstgras waardoor ze veel sneller slijten dan normaal. Dit gaat voornamelijk om de klassieke leren voetbalschoenen, gemaakt van echt leer. Denk bijvoorbeeld aan de Adidas Copa Mundial en de Adidas Kaiser Liga 5. Door de wrijving met het kunstgras ontstaan er sneller gaten in het leer. Dit kan al bij enkele keren op kunstgras spelen optreden.


Verschillende typen voetbalschoenen

De drie meest bekende typen voetbalschoenen zijn de: Artificial ground (AG), Firm ground (FG) en de Soft Ground (SG) voetbalschoen. Wil je meer lezen over de verschillende types lees hier dan meer.

De noppen van de AG voetbalschoenen zijn in verhouding tot de FG voetbalschoenen vrij kort en hebben een andere vorm zodat je niet vast komt te zitten in het kunstgras. De zool van kunstgras (AG) voetbalschoenen is speciaal ontwikkeld om slijtage van het kunstgras en de zool van je voetbalschoenen tegen te gaan. De zool van de FG voetbalschoenen slijten sneller als je ze op kunstgras gebruikt.

Speel je de ene keer op kunstgras en andere keer op natuurgras? Dan wil je geen 2 paar schoenen kopen en dan is de Multiground voetbalschoen hiervoor het meest geschikt. Echter zijn hier niet veel soorten merken van beschikbaar en verkopen niet alle winkels ze. Je zal voor dit type voetbalschoen goed opzoek moeten gaan en een aantal webwinkels moeten bezoeken.

Niet alleen een goede zool is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures. Lees meer

Welke voetbalschoenen zijn dan wel geschikt voor kunstgras?!

We horen je het al denken!
Onderstaand een lijst met enkele opties:


Bovenstaande schoenen zijn bepaald op reviews en eigen ervaring. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, dit advies is dan ook vooral bedoeld als hulpmiddel bij het kiezen van een goede voetbalschoen. Er zijn honderden voetbalschoenen en iedereen heeft andere wensen hoe een voetbalschoen moet zijn of moet zitten. Er is altijd wel een voetbalschoen die bij je past.

Ben je zelf opzoek naar kunstgras in je tuin? Het beste kunstgras wat wij je aanraden is het volgende: Kunstgras rollen

Heb je zelf nog tips voor het spelen op kunstgras.
Laat het hieronder in de reacties weten!