Hoe leer ik voetbal trucjes

Ronaldinho Messi Barcelona voetbal trucjes

Iedereen kijkt maar Cristiano Ronaldo, Neymar of Ronaldinho en denkt bij zichzelf, hoe kan hij al die trucjes en hoe speelt die zo simpel een tegenstander uit? Hier vertellen wij je kort hoe je voetbal trucjes kan leren en wat je vooral wel en niet moet doen tijdens een wedstrijd.

De een vind trucjes helemaal geweldig en de ander heeft er niks mee. Dit komt meestal vooral door de positie en interesses van de voetballer zelf. Vaak bij keepers, verdedigers en middenvelders staan trucjes niet hoog om te leren. Dit komt omdat het geen waarde in hun spel toevoegt. Vooral voor aanvallende middenvelders en aanvallers kan dit vaak erg goed van pas komen om die kansrijke kans te creëren.


Wanneer moet je een trucje wel en niet doen?

Het is soms nog best lastig om een trucje op het juiste moment te gebruiken. Vaak word het moment om dit te doen erg onderschat. Stel jij veroverd met je team de bal op het middenveld, je gaat de counter in en jij staat met 5 teamgenoten tegen 3 tegenstanders. Ga je dan een trucje doen om 1 van de 3 verdedigers uit te spelen? We zullen je dit namelijk erg afraden, hoe graag je ook die ene verdediger wilt uitspelen en dat doelpunt zelf wilt maken.

Een goed moment om een trucje te doen is vooral wanneer het spel langzaam verloopt. De tegenstander wacht namelijk af wat jij gaat doen. Ga je die voorzet of pass geven of ga je er met een trucje langs? Voor verdedigers zijn dit vaak de moeilijke momenten in een wedstrijd. Ze moeten deze keuze in een splitsecond maken, als ze dat niet doen zijn ze meestal te laat. Het zelfde geld voor je zelf, als je op een verdediger af loopt heb dan al besloten wat je gaat doen. Ga je dit op het moment dat je oog in oog staat doen, dan is de kans vrij groot dat je het niet meer weet en de bal simpel verliest.Welke trucjes zijn efficiënt?

Je hebt honderden trucjes, maar welke zijn in een wedstrijd nou echt efficiënt? Dit is heel simpel. Maak het jezelf niet moeilijk en hou het simpel! We hebben vaak genoeg gezien dat iemand een rainbow flick probeert tijdens een wedstrijd. Heel leuk en geweldig als het lukt, maar 9 van de 10 keer lukt het niet of schiet je er geen meter mee op. Hou het daarom simpel voor je zelf. Ga geen hocus pocus trucjes uitvoeren. Bewaar die lekker voor op het pleintje om je vrienden voor schut te zetten.

Onderstaande trucjes zijn simpel en efficiënt voor in een wedstrijd om die verdediger voorbij te komen.

  • Akka
  • De Schaar
  • Zidane draai

Hoe leer ik voetbal trucjes?

Het klinkt misschien heel cliché, maar het is een kwestie van oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Er zijn voetballers die de techniek om trucjes te doen al vanaf de eerste keer dat ze een bal aanraken hebben. Maar zeker 80% van de voetballers zal trucjes moeten oefenen. Hier is ook niks mis mee, want waar is anders die twee keer trainen per week goed voor.

Voetbal trucjes leren tijdens een training of op een voetbal pleintje met je vrienden zijn de twee makkelijkste en leukste opties. Natuurlijk kan je ook in je eentje in je tuin of op een parkeerplaats oefenen, maar laten we eerlijk zijn. Het is veel leuker om het tegen je vrienden te leren. Als het dan lukt zet je ze gelijk goed voor schut.Naast het feit dat je natuurlijk een voetbal nodig hebt om te oefenen. Zijn de juiste voetbalschoenen ook erg belangrijk. Wil je daar meer over weten lees hier dan meer.

Wil je trucjes leren via video. Kijk dan eens naar TOUZANI. Hij legt heel goed uit hoe je trucjes kan leren.

Heb jij zelf nog tips om voetbal trucjes te leren? Laat het dan weten in de reacties.