Ajax moet alles uit de kast halen deze speelweek

Ajax Getafe Ziyech juichen

Ajax zit momenteel in een moeilijke fase, met nederlagen tegen Getafe en Heracles Almelo in de afgelopen vier dagen. Vanwege het 2-0 verlies tegen de Spanjaarden afgelopen donderdag is Europees voetbal ook voor de rest van het seizoen onzeker en zal de Amsterdamse ploeg komende donderdag goed moeten spelen om uitschakeling in de Europa League te voorkomen. Jan van Halst is er niet van overtuigd dat dit zal lukken.

“Deze week is cruciaal voor Ajax, met wedstrijden tegen Getafe en AZ”, wijst hij zondagavond in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voormalige verdediger denkt dat met name de wedstrijd tegen Getafe moeilijk zal zijn, omdat Ajax heel gemakkelijk werd meegesleurd in de uit wedstrijd. “Je moet je eigen spel stoïcijns spelen, maar dat vereist mentale hardheid.”

Vele wijzen op de 0-3 nederlaag die Getafe zondag leed tegen Sevilla. Ajax zal er moeite mee hebben om er doorheen te spelen. Het is een kwestie van geluk. Als Ajax binnen twintig minuten scoort, kunnen ze er gemakkelijk vier maken. Een compleet Ajax zou geen probleem hebben met Getafe, omdat ze qua kwaliteit veel beter zijn. Maar op het moment kampt Ajax met de blessures van David Neres en Quincy Promes.