Van der Sar doet uitspraak na geklaag over VAR

Edwin van der Sar Champions League Interview

Chelsea beleefde maandagavond een frustrerende avond tegen Manchester United. Het team van manager Frank Lampard leed een 0-2 verlies als gevolg van doelpunten van Anthony Martial en Harry Maguire. Chelsea is boos, want doelpunten van Kurt Zouma en Olivier Giroud zijn afgewezen door de VAR. Volgens Henry Winter, voetbalchef van The Times, zongen Chelsea-fans “Het is geen voetbal meer” in reactie op de videoscheidsrechter. Edwin van der Sar reageerde direct op Twitter.

In de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester United leek Kurt Zouma verantwoordelijk voor de 1-1 na de pauze. Azpilicueta gaf Brandon Williams een duw , hierdoor is het doelpunt afgewezen na tussenkomst van de VAR. Later in de wedstrijd werd ook het doelpunt van Olivier Giroud door de var afgekeurd. Hij stond buitenspel, zoals de videoscheidsrechter zag.

“Het kan twee kanten op bij een club”, reageert de algemeen directeur van Ajax. Hij doelt hier op de wedstrijd tussen Chelsea en Ajax eerder dit seizoen in de Champions League. Tijdens deze wedstrijd kregen Daley Blind en Joël Veltman een rode kaart, terwijl Chelsea ook nog een penalty mocht nemen. Met elf tegen negen keerden de Engelsen terug van een grote achterstand naar 4-4. Dat de Chelsea-fans nu klagen over de VAR valt verkeerd bij Van der Sar.

Begin deze maand is onthuld dat tijdens een scheidsrechter bijeenkomst in Mallorca is toegegeven dat er grote fouten zijn gemaakt tijdens Chelsea – Ajax. Scheidsrechter Roberto Rosetti was het ermee eens dat willekeurige blunders Ajax de overwinning hadden gekost en Chelsea daarmee overwinteren in de Champions League. Scheidsrechter Gianluca Rocchi had de wedstrijd onmiddellijk na de tweede gele kaart van Daley Blind moeten stoppen. Dit deed hij niet, waarna Veltman rood kreeg en een strafschop veroorzaakte. De VAR had in moeten grijpen, zo was het oordeel.