Barcelona mag vervanger voor Dembélé halen

Messi Dembele blessure Barcelona

Barcelona heeft van de Spaanse voetbalbond toestemming gekregen om permanent een vervanger aan te trekken voor Ousmane Dembélé. In geval van ernstig letsel, kunnen clubs van LaLiga ook een speler aantrekken buiten de transferperiodes. Hiervoor moeten ze wel een medisch certificaat overleggen. Barcelona heeft vijftien dagen om een ​​vervanger voor Dembélé te presenteren.

De Franse aanvaller is al meer dan vijf maanden uit de omloop. Barcelona heeft daarom groen licht gekregen van de voetbalbond in Spanje om de transfermarkt te betreden. Barcelona heeft het verzoek afgelopen donderdag ingediend. De Spaanse bond heeft 72 uur de tijd om de aanvraag van het Camp Nou te onderzoeken.

Barcelona maakte zich grote zorgen om Dembélé die een gescheurde hamstring in zijn rechter dij heeft. De vleugelaanvaller werd al snel geopereerd in Finland. Hij mist de rest van het huidige seizoen toch en kan ook de deelname aan het Europees Kampioenschap vergeten. Hierdoor bleven alleen Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati achter als aanvallers. Luis Suárez is ook een paar maanden uit de omloop.

Volgens Mundo Deportivo word de vervanger voor Dembélé, Martin Braithwaite. Hij is de meest voor de hand liggende kandidaat om een overstap naar Barcelona te maken. De Deense aanvaller speelt sinds afgelopen zomer voor CD Leganés en scoorde tot nu toe 8 doelpunten en gaf 1 assist in 27 wedstrijden.