La Liga hervat na 3 maanden geen voetbal

Barcelona Alba Messi Vidal voetbal

La Liga is afgelopen week weer hervat. Na een periode van 3 maanden is het voetbal hervat in Spanje. Barcelona en Real Madrid kende geen moeilijke eerste speelronde na Corona.

Eerste helft

Barcelona nam het afgelopen zaterdag op tegen Mallorca. Na 2 minuten stond het al 0-1 door een goede voorzet van Alba op Vidal die de bal netjes in de hoek kopte. Hiermee gaf Barcelona gelijk een signaal af dat het totaal geen ritme heeft verloren de afgelopen maanden. Net voor rust kwam Barcelona op 0-2. Na een kluts voorzet kwam de bal in de voeten van Braithwaite die goed afrondde.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Suarez in de ploeg. Hij zal eerst tot het einde van het seizoen niet meer inzetbaar zijn door een knie operatie. Hij kreeg een half uur speeltijd van Setien. Aan het einde van de wedstrijd liet Messi zich toch nog even zien. Na een goede actie en pass zette hij Alba 1 op 1 met de keeper die de bal beheerst binnen schoot. Net voor het einde van de wedstrijd mocht Messi zelf nog een doelpuntje mee tikken. Suarez gaf de bal af aan Messi die de bal via een verdediger in de hoek schoot en zo de eindstand op 0-4 zette.

Real Madrid mocht op zondag aantreden en had ook geen probleem met Eibar. In de eerste helft stond Real al met 3-0 voor. In de tweede helft nam Real wat gas terug en kreeg Eibar een aantal goeie kansen. Door een blunder van Courtois kwam Eibar nog op 3-1, maar meer zat er niet in voor ze.