Spaans voetbal langer stilgelegd

Barcelona Real Madrid Ramos Messi voetbal

Het voetbal in Spanje ligt al een geruime tijd stil, maar nu word het Spaans voetbal nog langer stilgelegd. De Spaanse voetbalbond laat maandagmiddag weten dat een hervatting van LaLiga voorlopig niet in zicht is. Dit alles heeft natuurlijk te maken met een lockdown tot 12 april die in Spanje geld vanwege het coronavirus. Er zal pas weer gespeeld worden als er controle is over het coronavirus.

Eerder werd aangekondigd dat de competities tot 29 maart stil zal liggen, maar dit blijkt vanwege de ernstige situatie in Spanje niet haalbaar. Spanje is na Italië het zwaarst getroffen gebied van Europa en inmiddels zijn er meer dan 33 duizend besmettingen. Meer dan tweeduizend mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. In Spanje is momenteel tot 12 april een lockdown van kracht. Hiermee proberen ze de uitbraak van het virus te verminderen.

Vorige week ging er nog een gerucht rond dat de Spaanse bond het seizoen helemaal niet meer wou afmaken, maar dat werd onlangs tegengesproken door voorzitter Javier Tebas. Barcelona staat op het moment bovenaan met 2 punten voorsprong op Real Madrid. Er staan nog elf speelrondes op het programma in LaLiga. Stel de competitie word niet afgemaakt dan zal Barcelona als kampioen aangewezen worden door de UEFA.

Veel Spaanse clubs hebben spelers die besmet zijn geraakt met het cornavirus. Valencia is op het moment het meest getroffen qua besmette spelers. De selectie van Real Madrid zit al enige tijd in zelf quarantaine nadat bij een basketbal speler het virus werd vastgesteld.