Hoe kies je het beste voetbaldoel

voetbaldoel

We kennen het allemaal wel. Je wilt buiten voetballen met je vrienden, maar nergens in de buurt heb je een leuk voetbal pleintje met een voetbaldoel. Dan is de pret er ook snel af. Hier vind je tips over het kiezen van het beste voetbaldoel die je mee kan nemen, maar ook voor in je eigen tuin of woonkamer.Kies het juiste materiaal

Het is belangrijk om eerst te bepalen naar wat voor voetbaldoel je op zoek bent. Dat begint met het bepalen wat voor materiaal je wilt. Je hebt hier veel keuze in en het verschilt heel erg wat je er mee wilt doen. De opties die je hebt zijn: Metaal, Kunststof, Staal en Aluminium. Natuurlijk heb je ook nog opties als Polyester, glasvezel en PVC, maar deze worden niet heel vaak gebruikt.


Metaal:

Metaal word vaak gebruikt voor kleine voetbaldoelen. Echter heeft dit wel als nadeel dat als je een iets groter voetbaldoel koopt, deze ook een stuk zwaarder zal zijn. Metaal is natuurlijk niet het lichtste materiaal dat er is. Voordeel van metaal is wel dat het sterk en robuust is, hierdoor is de kans groter dat je langer plezier kan hebben van het voetbaldoel.

+ Duurzaam
+ Stevig en veel draagkracht
+ Stoere uitstraling
+ Vervormt niet
+ Vraagt geen onderhoud

– Zwaar
– Lastig te repareren
– Een beschadiging kan gaan roesten
– DuurKunststof:

Kunststof word vaak gebruikt voor kleine voetbaldoelen, omdat het kind vriendelijk is. Dit omdat het niet zo duur is en erg licht is. Echter raden wij je wel aan om dit soort voetbaldoelen allen te gebruiken voor kinderen. Voor volwassenen zijn deze niet zo geschikt.

+ Licht
+ In veel kleuren beschikbaar
+ Vraagt weinig onderhoud
+ Goedkoop

– Brand gevoelig
– Lastig te repareren
– Breekbaar


Staal:

Een stalen voetbaldoel is tegenwoordig volop verkrijgbaar en na een aluminium voetbaldoel het populairst onder de voetbaldoelen. Staal is een metaal met vele goede eigenschappen. Een doel van staal heeft een zeer goede stabiliteit en is vaak wat zwaarder van gewicht. Een stalen voetbaldoel zal dan ook niet na een hard schot verschuiven of snel omwaaien.

+ Duurzaam
+ Stevig
+ Vervormt niet
+ Vraagt geen onderhoud

– Zwaar
– Lastig te repareren
– Een beschadiging kan gaan roestenAluminium:

Aluminium is op het moment het meest gekozen materiaal voor voetbaldoelen. Het heeft vele voordelen ten opzichte van de andere materialen. Aluminium heeft namelijk een lange levensduur, het kan niet roesten en kan niet aangetast worden door UV straling of vocht. Bovendien is het milieu en onderhoudsvriendelijk. De belangrijkste reden om te kiezen voor een voetbaldoel van aluminium, is dat het licht van gewicht is. Dit maakt het voetbaldoel ontzettend makkelijk om te verplaatsen of mee te nemen.

+ Duurzaam
+ Stevig
+ Vervormt niet
+ Vraagt geen onderhoud
+ Licht

– Duur
– Lastig te reparerenWelke formaat voetbaldoel moet ik kiezen?

Het formaat van een voetbaldoel is niet onbelangrijk. Meestal is dit toch simpel te bepalen als je weet waar je het wilt neerzetten. In de tuin ga je namelijk geen doel van 7 meter neerzetten. Een professioneel voetbaldoel is een voetbaldoel dat aan de afmetingen en veiligheidseisen voldoet die zijn opgesteld door de KNVB.

Voetbal 11×11 (standaardveld): Het goal is 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog, met een diepte aan de zijkanten van 1,5 meter, 80 centimeter bovenaan en maximaal 2 meter op grondniveau.

Voetbal 7×7: De afmetingen zijn 6 meter breed en 2 meter hoog

Zaalvoetbal: Het voetbaldoel is 3 meter breed en 2 meter hoog, met een diepte van 1 meter.

Strandvoetbal: Het doel is 5,50 meter breed en 2,20 meter hoog.


Mini:

Een mini voetbaldoel is zeer geschikt voor kleine tuinen en ruimtes. Een mini doeltje kan ook veilig binnen gebruikt worden. Voor jonge kinderen raden wij aan om te kiezen voor een kleine maat, dit i.v.m. met de veiligheid en gewicht van de doeltjes. De mini voetbaldoeltjes zijn ideaal om mee te nemen op reis, naar de camping, naar het strand of het grasveldje bij jou in de buurt.Pupillen:

Een pupillen voetbaldoel is net iets groter dan een mini doeltje en raden wij aan vanaf een leeftijd rond de 7 jaar. Wanneer u een grote tuin of oppervlakte heeft dan is een pupillen doeltje geschikt. Mocht u met vrienden een wedstrijdje of een partijtje willen voetballen dan is een groter voetbaldoel, met een metalen frame en net, ideaal. Tegenwoordig zijn deze ook allemaal inklapbaar, waardoor je ze makkelijk mee neemt en ook weer kan opbergen. Grotere voetbaldoelen zijn ook beter geschikt voor voetbalspelletjes zoals Tienen of Latje trap. Wil je meer over voetbalspelletjes lezen klik dan hier.


Senior:

Een senior voetbaldoel is meestal groter dan bovengenoemde doelen. Natuurlijk heb je nog steeds verschillende senior doelen die prima in je tuin passen of om mee te nemen op je vakantie. Als je echt een grote tuin hebt of je hebt een doel nodig voor je sport complex, dan kan je natuurlijk ook voor een professioneel voetbaldoel gaan. Hou er rekening mee dat de prijzen van dit soort doelen niet mals zijn. Als je echt op zoek bent naar een professioneel voetbaldoel, dan raden wij je deze van Taktisport aan. Dit aluminium goal word geleverd met een goed en stevig nylon net.


Naast een voetbaldoel en een bal heb je natuurlijk ook de juiste voetbalschoenen nodig.
Lees hier meer